Energy - 23 mei 2022 - Energie

Wereldwijde berenmarkten; wat nu te doen als belegger?

door VINCE

Zit jij nu als belegger naar de beurzen te kijken, en vraag je je af wat je in godsnaam nu moet gaan doen? Wij bij BeursBrink zijn van mening dat je de huidige stand van zaken niet op je emoties moet laten inwerken, en dat je nu eens rustig kunt gaan beginnen met kopen. Zeker in de energiesector!

De kansen die er momenteel liggen bij energie en grondstoffen zijn enorm en al helemaal als je het vergelijkt met andere sectoren. Onze motivatie hiervoor hebben wij al een aantal keer verduidelijkt.

Lees bijvoorbeeld de onderstaande 2 artikelen om erachter te komen waarom wij zo positief zijn over de energiesector:

Een kooptip uit ons Energy Rapport:

Terwijl de koersen en waarderingen gedaald zijn, blijven de prijzen van grondstoffen stijgen. Uitstekende tijd dus om in de energie- en grondstoffensector strategische aankopen te doen!

Zo hebben wij bijvoorbeeld afgelopen week een kooptip gedeeld met abonnees van het Energy Rapport. Deze tip heeft een gigantische upside. Bij een 100% stijging, zou het bedrijf nog steeds niet duur gewaardeerd zijn!

Even een aantal kerncijfers over het desbetreffende bedrijf op een rijtje:

  • Dit bedrijf produceert olie tegen 16-17 dollar per vat
  • Totale kosten (inclusief overhead en alle operationele kosten): +/-$30 per vat
  • Bewezen reserves van 1,08 miljard dollar (zie hiervoor ook onderstaande afbeelding!)
  • Marktwaarde van nog geen half miljard dollar
  • Dividendrendement van +5%!

Zoals je misschien wel weet, ligt de huidige olieprijs netjes boven de $100 per vat. Stel nou dat de olieprijs daalt tot 65 dollar, dan heeft dit bedrijf alsnog een opwaartse potentie van 73% om een beetje in lijn te handelen met andere sectorgenoten. Dit maakt de onderwaardering van dit bedrijf al snel duidelijk!

Dus in plaats van met de handen in het haar te zitten in deze berenmarkt, moet je de berenmarkt juist bedanken voor dit soort enorme kansen. Deze ga je namelijk in andere omstandigheden niet snel tegenkomen!

Een tijdelijk noodtarief!

De enorme kansen die wij vinden, zoals de hiervoor benoemde tip, delen we dus met abonnees via ons Energy Rapport. We delen met het Energy Rapport twee edities, die iedere maand verschijnen:

  • Het Energy Rapport, puur gericht op energiespelers
  • Het Resource Rapport, meer gericht op commodities

Om het in deze berenmarkt toch wat toegankelijker willen maken om ook deze kansen te ontvangen, hebben we een tijdelijk noodtarief ingesteld op het Energy Rapport!

Waar een 12 maanden Energy-abonnement eerst €249 kostte en 24 maanden €349, bieden we nu met het noodtarief 12 maanden Energy Rapport aan voor €169 en 24 maanden voor slechts €249!

Ter verduidelijking, hier zit dus het extra Resource Rapport al in!

Pak deze korting snel via onderstaande links en profiteer direct van de kansen in de energiesector! 

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.