Nederland - 18 mei 2022 - Aandelen

Buffet is nog steeds een baas: Lees zijn masterplan hier

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten hebben de afgelopen maanden een stevige daling doorgemaakt. De meeste beleggers panikeren hierdoor en doen hun aandelen van de hand of nemen een afwachtende houding aan “om hun vermogen te beschermen”. Dit is echter voor niets nodig. Dergelijke tijden zijn de periodes waarin een belegger juist aan het kopen moet slaan. Vraag maar aan Warren Buffet.

Warren Buffet is één van de, zo niet dé allerbeste belegger ooit. In zijn decennialange carrière heeft hij reeds verschillende crises meegemaakt. Hij houdt zich hierbij steeds aan zijn eigen regels: “Buy When There’s Blood in the Streets” of “Buy the dip”.

Ook nu houdt Buffet zich aan zijn mantra. Hij is volop aan het kopen geslagen in de energiesector.

  • De Amerikaanse oliemaatschappij Chevron is nu een top 4 positie van Berkshire Hathaway.
  • Buffet heeft zijn positie in Occidental Petroleum verhoogd tot 15% van het totaal aantal uitstaande aandelen.

Nu is het moment om toe te slaan in de energie- en grondstoffensector!

Het staat zo goed als vast dat de rentetarieven wereldwijd de komende maanden stevig gaan stijgen. Over het algemeen gezien is dit niet gunstig voor de aandelenmarkten. Maar zelfs in deze periode zijn er winnaars.

Energie, financials, materials en industrials – ofwel de cyclische waarden – doen het traditioneel gezien wel goed bij stijgende rentetarieven. Zoals je op de grafiek kunt zien doen cyclische aandelen het, met een gemiddeld jaarlijks rendement van 25% tot meer dan 30%, meer dan behoorlijk in een omgeving van stijgende rentetarieven.

Ook wij bij BeursBrink vinden het een goed idee om het masterplan van Buffet te volgen, want in de huidige malaise krijg je op genoemde sectoren zelfs een fikse korting, zoals we recent zeiden. Wij focussen ons uiteraard op de kleinere spelers in de markt. De onderwaardering en het opwaartse potentieel ligt bij deze bedrijven vele malen hoger.

Om beleggers de kans te geven om op deze kar te springen, geven wij een fikse korting op ons Energy Rapport. We bespreken hierin aandelen die door de markt niet worden gekend, ondergewaardeerd zijn en toch enorm groeipotentieel, in de grondstoffen- en energiesector. Het is de beste kans die momenteel speelt op de beurs.Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.