Gaming - Revenge of the Nerds De Biotech Blauwdruk
Ebook

Vastgoed Gids 2018

Begin het jaar goed als vastgoedmagnaat. En dan wel op de BeursBrink-manier: niet zelf aan de slag met huurcontracten, belastingaangiftes en hypotheken, maar simpel en winstgevend met de beste vastgoedbedrijven ter wereld. In dit unieke rapport, presenteren wij 10 vastgoedbedrijven (wereldwijd). Een must-have voor iedere belegger!

Ebook los kopen

449

Altijd de laatste update

Wij updaten onze ebooks regelmatig. Ontvang altijd de laatste versie via e-mail, of download deze vanuit uw persoonlijke Ebook omgeving.

In de vastgoedgids, kijken we naar unieke proposities binnen de vastgoedmarkt. Van Europees vastgoed, tot Canadese stenen en alles wat daar tussen in ligt. Dit boek is een absolute must-have voor iedere belegger.

Voor de vastgoedgids hebben we alles uit de kast getrokken. Vastgoed is voor ons zelf een belangrijke hoeksteen in een portefeuille, vanwege de solide rendementen, hoge dividenden en stabiele koersvorming.

In deze gids kijken we dan ook naar 10 vastgoedposities, met unieke eigenschappen. Van ultra penny stocks van een paar cent tot snelle groeiers: we bespreken de meest kansrijke posities voor 2018!

Waarom vastgoed?

Wel, de naam zegt het zelf al: vastgoed is GOED 🙂 voor uw portefeuille omwille van meerdere aspecten.

Ten eerste, is vastgoed een goede belegging omdat het een maatschappelijk nut heeft en er altijd vraag naar is. Mensen hebben een dak boven hun hoofd nodig, en bedrijven hebben nood aan kantoren, vergaderzalen, productieruimtes, etc.

Bovendien, wanneer je rondkijkt binnen de lage landen (en andere ontwikkelde landen), dan zal het je sowieso opgevallen zijn dat er steeds minder vrije ruimte is. Alles verstedelijkt en er is steeds minder ruimte voor nieuwe woningen. En dit terwijl de vraag naar vastgoed nog steeds groeit.

De basisprincipes van de economie (stijgende vraag, en minder aanbod) zorgen er dan ook voor dat vastgoed in waarde stijgt.

Wie snel even kijkt naar de Nederlandse huizenmarkt, via huizenzoeker.nl, die ziet al snel dat er de afgelopen 12 maanden steeds minder huizen te koop staan, en dat de verkoopwaarde per huis stijgt.

Hetzelfde is trouwens te zien bij appartementen.

Historisch gezien beschermt vastgoed je ook perfect tegen inflatie. En dat is wat vastgoed zo aantrekkelijk maakt. Je verliest geen koopkracht wanneer je investeert in vastgoed. De waarde van je vastgoed stijgt minstens evenveel als de inflatie.

Tot nu toe hebben we het gewoon nog maar gehad over de onderliggende waarde van het vastgoed. Maar de inkomsten uit vastgoed zijn net zo – of misschien zelfs nóg – belangrijker dan de onderliggende waarde.

Inkomsten zijn een belangrijk deel van vastgoedbeleggen

Vastgoedbedrijven investeren in vastgoed omwille van de huurinkomsten die ze ontvangen terwijl de eigendommen ondertussen van hen worden, of van hen blijven.

Deze huurinkomsten keren ze vervolgens grotendeels (of vaak helemaal) uit aan de aandeelhouders.

En het beste van alles? De huur voor vastgoed wordt op zeer regelmatige basis verhoogd. Vaak evenveel of meer dan het inflatiegemiddelde.

Wanneer je belegt in vastgoedbedrijven, mag je een stabiele/groeiende stroom van inkomsten verwachten.

Historische rendementen vastgoedbedrijven

Omwille van de dubbele winst die vastgoedbedrijven boeken (enerzijds stijgt de onderliggende waarde van het vastgoed, terwijl ook huurinkomsten binnenrollen en regelmatig kunnen worden opgetrokken) kunnen heel wat vastgoedbedrijven zeer mooie dividenden betalen.

Het totaalrendement van vastgoedaandelen (in het Amerikaans zijn dit REITs) voor beleggers is dan ook vaak beter dan het rendement van gewone aandelen.

Maar… hoe zit het dan met de stijgende rente?

Een stijgende rente is in theorie slecht voor bedrijven die werken met veel schulden.

Vastgoedbedrijven werken met veel schulden om vastgoedprojecten te financieren, het is daarom opletten dat je belegt in de juiste vastgoedbedrijven.

Zo moet je weten dat kwalitatieve vastgoedbedrijven er voor zorgen dat ze geld lenen tegen een vaste rentevoet terwijl ze ondertussen kunnen genieten van de stijgende waarde van hun eigendommen + van stijgende huurinkomsten.

In tijden dat de rente stijgt, doet de economie het namelijk goed. Anders zou ze niet stijgen.

Goede vastgoedbedrijven genieten dan meer van de florerende economie, dan dat ze nadelen ondervinden van een stijgende rente.

Dat is ook de reden, dat vastgoedbedrijven vaak stijgen in een renteverhogingscyclus, ook al verwachten veel beleggers het tegenovergestelde:

Gemiddeld genomen, stijgen vastgoedbedrijven (hier gemeten via Real Estate Investment Trusts) met 10,9% tijdens een periode van stijgende rentevoeten.

En dat is weer een heel logisch gevolg van een aantrekkende economie.

Dus zelfs in een nieuwe rentecyclus, zien wij vastgoed nog steeds als kansrijk. Mits de juiste posities selecteert natuurlijk.

In onze vastgoedgids hebben we dan ook gekeken naar bedrijven die een veilig dividend hebben, een goede balans met een relatief lage schuldgraad (zodat ze goed kunnen omgaan met stijgende rente), met een mooie intrinsieke waarde / solide balans en een zeer aantrekkelijk geprijsde koers.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.