x

Beleggingsfonds

Kennisbank
Beleggingsfonds

Een beleggingsfonds is een verzameling (mand) van beleggingen die wordt samengesteld dankzij het geld van een grote groep beleggers.

Doordat beleggers met kleinere bedragen een beleggingsfonds kunnen kopen en verkopen, en de portefeuille van een fonds op een professionele manier wordt beheerd, wordt het beleggingsrisico van een beleggingsfonds als kleiner geacht dan wanneer beleggers zelf individuele aandelen selecteren.

Er zijn veel soorten beleggingsfondsen met verschillende strategieën en risiconiveaus. Sommige beleggingsfondsen beleggen enkel in bepaalde sectoren of landen. Andere beleggingsfondsen zijn dan weer heel gespreid en beleggen wereldwijd.

Beleggingsfondsen die hun winsten kapitaliseren zijn beleggingsfondsen die geen geld uitkeren aan de aandeelhouders. Men herbelegt de winsten om zo het fonds sneller te doen groeien in waarde. Andere fondsen proberen net wel een zo hoog mogelijk dividend te betalen.

Ook interessant: ‘Vastrentend fonds‘, ‘Paraplufonds‘, ‘Closed end fund

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.