Nederland - 1 februari 2023 - beleggen
door STIJN

Bitcoin in laat stadium van berenmarkt?

Sommige analisten zeggen dat, hoewel het algehele marktsentiment nog niet bullish genoemd kan worden, de recente prijs- en on-chain-gegevens suggereren dat bitcoin zich in een laat stadium van een berenmarkt zou kunnen bevinden. Beleggers moeten dus nog even geduld hebben.

De recente stijging van de bitcoin (BTC) heeft bij analisten zowel euforie als scepsis teweeggebracht. ’s Werelds populairste digitale munt is de afgelopen maand met 40 procent gestegen en bereikte eerder deze week zijn hoogste punt in vijf maanden boven de 23.500 dollar.

In november vorig jaar daalde de munt nog tot 15.700 dollar door verschillende gebeurtenissen, waaronder het faillissement van cryptoexchange FTX. 2022 was een rampzalig jaar voor zowel de aandelenmarkten als voor de cryptomarkt.

Bullmarket?

Hoewel de recente prijsontwikkeling en on-chain-gegevens suggereren dat Bitcoin zich in een laat stadium van een berenmarkt zou kunnen zitten, kan het marktsentiment nog niet bullish worden genoemd.

Analisten van exchange Bitfinex hebben gewaarschuwd dat begin 2020, vóór de derde Bitcoin-rally, een tijd was van enorme volatiliteit te midden van bearish macro-omstandigheden, die ook in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar zou kunnen terugkeren. Het kan dus nog een woelige periode worden.

Although current bitcoin performance suggests that the bottom might already be in, we are not out of treacherous waters yet, as we have not seen a full year pass since the 2022 bear market rally.

De macro-economische ontwikkelingen blijven een punt van zorg sinds bitcoin sterk gecorreleerd is met de Amerikaanse aandelenmarkt. Het bedrukte sentiment op de markten kan de digitale munt ervan weerhouden eerdere uitzonderlijke prestaties te herhalen.

Bronnen: Shaurya Malwa – Coindesk

Foto: MacGyverNRW – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.