Energy - 23 juli 2023 - Energie
door VINCE

Energy-tip met 6,5% dividend en bijna 50% potentieel

De analisten van het Energy & Resource Rapport zien een nieuwe interessante koopkans. Het gaat om een pijpleidingbedrijf, dat relatief een breed spectrum aan activiteiten heeft. Daarmee is de diversificatie binnen het bedrijf groot en dat sprak onze analisten aan. Het keert een mooi jaarlijks dividend uit van 6,5% en daarnaast zien we een mogelijke koersstijging van wel 50%!

728x90

Zie hieronder de koers van het aandeel. Deze is overigens al met 11,5% gestegen sinds we het aandeel tipte!

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Waarom vinden we het bedrijf interessant?

Het bedrijf waarvan we aandelen kopen vinden we interessant om verschillende redenen:

Breed spectrum aan activiteiten

Idealiter hebben olieproducenten toegang tot bestaande infrastructuur en dat is waar midstream-bedrijven naar voren komen, zoals het bedrijf waar we naar kijken. Dat zijn de infrastructuurbedrijven die instaan voor het opslag, transport en eventuele verwerking van ruwe producten.

Maar wie denkt dat dit simpele gasfabriekjes zijn waar ruw aardgas gefilterd wordt tot een verkoopbaar product, zit flink mis! Dat heeft het bedrijf waarnaar we kijken goed begrepen. In die zin is het bedrijf uniek, omdat het als een van de weinige echt inspeelt op de vele activiteiten die midstream-bedrijven zouden kunnen uitvoeren.

Zo heeft het bedrijf 3 divisies, waarbij in een van de divisies niet alleen al de traditionele pijpleiding-activiteit zit, maar ook de water-activiteiten, de recyclage en de herverwerking.

Je kan je natuurlijk afvragen waar dat water vandaan komt. Maar olie dient altijd gezuiverd te worden nadat het uit de grond komt. Hierbij komt water vrij. Deze activiteit van het bedrijf heeft met name onze aandacht getrokken.

Grote rol in olieverwerking

Het bedrijf is dus actief in allerlei verschillende onderdelen van de olieproductie. Met 65 faciliteiten in Noord Amerika (60 in Canada, 5 in de Verenigde Staten) speelt het een belangrijke rol in het correct verwerken van ruwe aardolie (en aardgas)!

Sterke financiële cijfers

Sinds een overname in 2021 kreeg het bedrijf in een klap flinke schaalvoordelen. Sindsdien zijn de financiële resultaten scherp! Zo steeg de omzet in het eerste kwartaal van 2023 met 10%. Ondertussen stegen de operationele kosten aan een lager tempo waardoor de brutowinst met een forse 26% steeg (en dat ondanks de dalende olie- en gasprijzen). De operationele winst steeg met maar liefst 50% en ook de interestlasten daalden licht!

Op die manier kwam er een nettowinst binnen die 50% hoger lag dan die van het eerste kwartaal van vorig jaar. Petje af, dus!

Kortom, meer dan genoeg zaken om enthousiast over te worden bij dit pijpleidingbedrijf. Ook meer dan genoeg redenen om de koers met 50% te kunnen laten stijgen! Lees meer over het aandeel in het Energy & Resource Rapport.

Foto: iStock

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.