België - 19 januari 2017 - Aandelen
door RONALD H.

5 Top-redenen om kleine aandelen te kopen

Veel beleggers mijden kleine aandelen omdat ze er te weinig over weten. Maar kleinere aandelen kunnen een grote meerwaarde betekenen voor jouw portefeuille. Vooral voor beleggers die durven denken op langere termijn kan het een meerwaarde betekenen.

Beleggen in kleinere bedrijven kunnen een aandelenportefeuille net dat tikkeltje extra geven waar veel beleggers (en zelfs sommige fondsenbeheerders) jaloers op zijn. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen om small-cap aandelen te kopen.

# 1. Rendement

Wanneer de aandelenmarkten bewegen, komen enkel de grote namen in de krant. Google, Royal Dutch Shell, AB InBev, … deze bedrijven domineren de koppen op de websites. Maar het zijn de small-cap aandelen die het echte werk doen.

In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, presteerde de Russell 2000 index (de small cap referentie) tussen 1979 en 2015 in 20 van de 37 jaren beter dan de S&P 500. De gemiddelde return van de Russell 2000 bedroeg in deze periode 10,3% per jaar.

# 2. Groei

Kleinere bedrijven zijn ook veel beter gepositioneerd om te groeien dan grote bedrijven. Via deze small cap aandelen krijg je de kans om te investeren vooraleer een bedrijf explosief begint te groeien en de waardering op de beurs de lucht in schiet.

# 3. Spreiding

Spreiding is dé regel bij beleggers. Een goed gespreide portefeuille verlaagt het risico. Spreiding betekent niet alleen spreiden tussen aandelen en obligaties, maar ook spreiden tussen kleine en grote bedrijven. Veel fondsen kunnen niet in small-caps beleggen waardoor ze een belangrijke spreiding naar deze activa missen. Jij kan dat wel.

# 4. Risico’s

Uiteraard is beleggen in small-caps niet zonder risico. Je moet weten wat er allemaal speelt bij deze bedrijven. Een doorgedrongen research is essentieel om het kaf van het koren te kunnen scheiden. Alleen op die manier kunnen kleine aandelen een positieve meerwaarde betekenen voor jou portefeuille.

# 5. BeursBrink

Met BeursBrink willen we beleggers een voorsprong geven. We doen dat door goede analyses en concrete kooptips gericht op kleinere bedrijven met explosief potentieel. Bij BeursBrink, laten we u precies zien hoe het werkt. Met maandelijkse rapporten, wekelijkse updates en modelportefeuilles, wordt beleggen in kleine aandelen voor iedereen mogelijk.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
C.Soesman
4 jaren geleden

doet u ook in AXIM?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.