Nederland - 19 februari 2019 - Marihuana
door STIJN

3 marihuana-aandelen waarvan men snelle omzetgroei verwacht

Je beseft het misschien nog niet, maar de marihuana-industrie in Noord-Amerika behoort tot één van de snelst groeiende markten op dit moment.

Volgens het onderzoeksbureau Arcview kan de legale verkoop van marihuana jaarlijks met 26 procent toenemen tot het jaar 2021. Dat maakt dat deze industrie in enkele jaren tijd kan uitgroeien tot 150 miljard dollar.

Dat klinkt als bijzonder veel, maar het is toch echt zo. Zeker als je realiseert, dat er langzamerhand steeds meer landen zijn die legalisatie hebben (of daarvoor openstaan).

Nu zijn er al bedrijven, met marktwaardes van meer dan 20 miljard dollar.

Canopy bijvoorbeeld, heeft een marktwaarde boven de 21 miljard dollar. En een cashpositie die ook in de miljarden oploopt.

Als belegger kan je er dus niet meer omheen: marihuana is here to stay.

De enorme kansen bij marihuana

Met andere woorden, de marihuana-industrie gaat de komende jaren ontzettend veel opportuniteiten creëren voor investeerders. En zeker als je weet dat het niet ophoudt bij Noord-Amerika. Ook elders in de wereld zijn ze volop bezig met het legaliseren van marihuana voor medisch en privégebruik.

Maar wees gewaarschuwd, dat wilt niet zeggen dat alle bedrijven die actief zijn op deze markt, goed zullen presteren. Het komt er op neer de juiste aandelen eruit te kiezen. De volgende drie marihuana-aandelen gaan naar verwachting meer dan 400 procent omzetgroei genereren in 2019.

GW Pharmaceuticals (GWPH)

Dit bedrijf staat bovenaan het lijstje met een verwachte omzetgroei van maar liefst 1072 procent in 2019. De stijging zal immens zijn, dit jaar verwachten ze een stijging naar 25,5 miljoen dollar. Een peulenschil in vergelijking met de 300 miljoen dollar die ze in 2019 verwachten te gaan draaien.

Allemaal dankzij Epidiolex, een cannabinoïde product dat in ontwikkeling is voor de behandeling van aanvallen geassocieerd met het Lennox-Gastaut syndroom (LGS) en het Dravet syndroom. Het product wordt op dit moment onderzocht door de Food and Drug Administration (FDA).

Vermits er nog geen behandelingen van deze aard zijn goedgekeurd, kan het zeer snel gaan eens de FDA groen licht geeft voor Epidiolex. Opgelet, want hier wringt het schoentje. Goedkeuringen gebeuren niet zomaar en de kans is groot dat er bijkomende stappen ondernomen moeten worden alvorens het product in de rekken komt te liggen.

Aphria (APHQF)

Het Canadese Aphria is eveneens veelbelovend met een verwachte omzetgroei van 110 procent dit jaar en 421 procent in 2019. Het bedrijf profiteert van de groeiende vraag naar medicinale marihuana. Men verwacht ook dat Canada dit jaar in juli recreatieve marihuana zal legaliseren.

Dankzij twee lopende projecten, waarvan één samenwerking, zal de productie van Aphria fors gaan toenemen de komende jaren. Met een geschatte productie van 220.000 kilogram gedroogde cannabis per jaar, zal het Aphria tot de top drie van de grootste producten van 2019 behoren.

Cronos Group (PRMCF)

Het derde bedrijf dat veel groeipotentieel vertoont is Cronos Group. In tegenstelling tot de voorgaande bedrijven is Cronos Group geen producent of ontwikkelaar maar een investeringsmaatschappij. Het legt de focus op investeringen uitsluitend in marihuanaprojecten. Op deze manier hebben ze geen torenhoge kosten maar kunnen ze toch meesurfen op de successen in de marihuana-industrie.

Met de juiste investeringen, verwachten ze een omzetgroei van 750 procent in 2019. Cronos heeft verschillende posities in portefeuille, waaronder Canopy Growth, AbCann en PeaceNaturals. Je zou kunnen stellen dat het aandeel van Cronos een beetje fungeert als ‘aandelenfonds’.

Bronnen: TMF

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gijs
4 jaren geleden

Hallo,

De meeste aandelen in dit overzicht hebben al minstens 2/3 van hun stijging achter de rug, dus niet meer interessant om nog in te stappen.
Misschien zit er nog meer potentie in de koersen, maar ik zie het niet meer op korte termijn.

groet, Gijs

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.