Nederland - 29 juni 2022 - Berenmarkt
door STIJN

‘Berenmarkt zal duren totdat crypto-apps echt nuttig zijn’

Mark Cuban, investeerder en bekend van de TV show Shark Tank, vreest dat de berenmarkt bij crypto zal blijven aanhouden tot crypto-apps echt nuttig beginnen te worden. Hij beweert ook dat de markten nog niet hun ‘sweet spot’ hebben bereikt en dat er nog geen koopjes te doen zijn. Daarvoor moeten beleggers en investeerders nog even geduld hebben.

De berenmarkt op de cryptomarkt blijft maar duren en er lijkt niet meteen een einde aan te komen. Volgens investeerder Mark Cuban zullen we nog een tijdje zitten met hoge volatiliteit en lagere koersen. Het kantelpunt zal volgens hem pas komen als crypto-apps hun nut kunnen bewijzen in de reële wereld. Of zulke lage prijzen dat beleggers niet anders kunnen dan hun slag slaan.

It lasts until there’s a catalyst and that catalyst is going to be an application, or we get so low people go ‘fuck it I’ll buy some.

Hij gelooft dat een betere focus op nuttige toepassingen en apps, crypto uit zijn malaise zal halen. Met zoveel apps die zijn gericht op financiële technologie of verzamelobjecten, zou de lancering van een bedrijfsgerichte toepassing één van die gebeurtenissen zijn die een ommekeer voor markten zou kunnen veroorzaken. Cuban denkt dat dit de enige manier is voor een herstel.

Bodem of niet?

Sommige analisten en marktkenners beweren dat bitcoin, en andere cryptomunten, hun bodem hebben bereikt. Maar Cuban is van mening dat ze nog niet goedkoop genoeg zijn. Hij voegde er aan toe dat zelfs crypto’s met een lagere marktkapitalisatie geen echt nut hebben.

You get paid it if you’re a liquidity provider, but then who’s going to buy it from you? What’s the reason to buy it from you?

Niet iedereen is het eens met Cuban. Anderen denken dat de cryptomarkten naar beneden worden gehaald door het sentiment op de aandelenmarkten en door de inflatie en de Federal Reserve. Eens het sentiment op de beurzen terug positief wordt, zullen ook cryptomunten terug gaan stijgen.

Bronnen: Jesse Coghlan – Cointelegraph

Foto: Jernej FurmanFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.