Crypto Cashflow - 3 februari 2023 - crypto
door VINCE

Kan je miljonair worden met Ethereum in 2023?

Ondanks het zware 2022 dat Ethereum met bijna 70% heeft doen dalen, ziet de lange termijn er nog steeds interessant uit. Dit geven analisten bij Fool.com aan. Hieraan voegen ze toe dat met een daling van bijna 70%, het een ideaal moment kan zijn om de dip te kopen en veel winst te vangen. Zou dit jou in 2023 een miljonair kunnen maken? We bespreken het in dit artikel.

Hestelt Ethereum (ETH) in 2023?

Op de bovenstaande vraag weten fool-analisten een heel kort antwoord te geven: niemand weet het zeker. Crypto is nog steeds een speculatieve investering en er is geen garantie dat crypto nog relevant zal zijn in de komende jaren.
Dat gezegd hebbende, blijft Ethereum een van de sterkste spelers in het veld. Het is natuurlijk de op één na populairste cryptovaluta na Bitcoin. Daarnaast maakt het met een marktkapitalisatie van ongeveer $202 miljard een aanzienlijk deel uit van de cryptosector als geheel met een totale marketcap van $1 biljoen.
Ook heeft het nog een aantal andere voordelen t.o.v. concurrenten, die de kansen tot een compleet succes voor ETH vergroten:
  • Zeer belangrijke smartcontracts, die met name voor DeFi interessante mogelijkheden bieden.
  • ETH’s netwerk is een van de populairste platformen voor NFT-marktplaatsen. NFT’s ontvangen momenteel aanzienlijk minder aandacht, maar hebben zeer interessante use-cases. Lees hier meer over NFT’s.
  • Naast NFT-marktplaatsen, gebruiken veel metaverse projecten de blockchain van Ethereum om op te bouwen. Denk aan bijvoorbeeld The Sandbox en Decentraland.
  • Ten slotte host Ethereum ook andere cryptocurrencies op zijn netwerk, waaronder grote namen als Shiba Inu en Polygon. Als de volgende uitbraakster op zijn blockchain wordt gehost, zal Ethereum hiervan profiteren.
De fool-analisten laten hiermee dus zien dat Ethereum goed gediversifieerd is, wat het volgende betekent; mocht een gebied in crypto de lucht in schieten – of het nu gaat om NFT’s, DeFi, de metaverse of een andere cryptocurrency – dan kan Ethereum daar serieuze groei uit halen.
— Meer weten over NFTs en hoe je er in investeert? Bekijk deze pagina —

Hoeveel kan jij met ETH gaan verdienen?

Net zoals bij de vraag of Ethereum zal herstellen in 2023, geeft fool.com aan dat ook niemand 100% zeker weet hoeveel je kan verdienen met de munt. Om deze reden is kijken naar de lange termijn belangrijker dan kijken naar de korte termijn, die erg volatiel kan zijn.
Als we op korte termijn terug krijgen heeft ETH het in 2022 natuurlijk zwaar gehad, maar het heeft met erger te maken gehad. En als de geschiedenis ons iets leert, dan is het dat het uitzitten van de storm ongelooflijk winstgevend kan zijn.
In 2018 daalde ETH met 94%. Had je op het laagste moment dat jaar gekocht? Dan had je in de drie jaar erna een rendement van maar liefst zo’n +4.500% binnen gehaald!
Natuurlijk waren de jaren 2020 en 2021 bijzonder lucratief voor crypto, waardoor een herhaling hiervan op korte termijn niet zeker is. Maar met al het potentieel van Ethereum, hebben veel experts hoge verwachtingen van het rendement op de lange termijn. Wij publiceerde eerder al een artikel waarin twee CEO’s van het cryptofonds Archetype aangaven dat ETH zeker naar de $15.000 kan.
Hoewel u er dus de komende maanden misschien geen miljonair van wordt, kan het beleggen in ETH met oog op de langere termijn mogelijk een zeer lucratieve investering zijn.

Moet je nu ETH kopen?

De coin ziet er op lange termijn zeer interessant uit. Maar voordat je direct op de koopknop ramt, zou je eens een kijkje kunnen nemen in onze Crypto Gids.
In de Crypto Gids bespreken onze analisten 21 verschillende cryptomunten. Ethereum zit hier ook bij!
Bron: Fool.com
Foto: iStock
———
Lees ook deze artikelen:

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.