Metaverse

Wat is het?

Metaverse is een heel nieuw begrip en werd populair nadat Facebook zijn naam veranderde naar Meta om volop in te zetten op de metaverse. Het begrip metaverse is heel breed en dat kunnen we al opmaken als we het woord ontleden. ‘Meta’ duidt in deze verder of toekomstig en ‘verse’ betekent het universum.

We hebben het dus over een nieuw universum. En omdat het een nieuw universum betreft, kan niemand je nu nog vertellen wat het precies is, maar er zijn wel een aantal goede pogingen om het te definiëren.

Concreet

Volgens Meta (voorheen Facebook) is het nieuwe universum een wereld die je in virtuele realiteit kan beleven. Dat kan je bijvoorbeeld uit de keynote uit 2021 van Meta opmaken.

Maar je zou ook kunnen zeggen dat de metaverse de digitale wereld is waarin we leven. De digitale wereld kan je immers zien als een nieuwe wereld naast onze fysieke wereld. In deze benadering bestaat de metaverse dus al een hele tijd, maar ontwikkeld zich ook razendsnel.

In dit artikel vertellen we je meer over hoe wij de metaverse zien en wat wij er belangrijk aan vinden.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.