Nederland - 16 januari 2023 - beleggen
door STIJN

‘Bitcoin naar 50.000 – 100.000 dollar’

In 2022 verloor de cryptomarkt 1,4 biljoen dollar door een crash en tal van zwaarwichtige gebeurtenissen. Ondertussen zijn de gemoederen wat bedaard, bitcoin wist dit jaar zelfs lichtjes te herstellen. Sommigen verwachten zelfs een rally naar 50.000 tot 100.000 dollar de komende jaren.

Na een rampzalig 2022, proberen beleggers en investeerders uit te dokteren wanneer de nieuwe stierenmarkt zal plaatsvinden. Volgens insiders wordt het jaar 2023 een voorzichtig en berekend jaar voor de cryptomarkt, maar 2024 zou opnieuw in het teken staan van herstel en grote rendementen.

Bill Tai, durfkapitalist en cryptoveteraan, is zelfs van mening dat bitcoin zijn bodem heeft bereikt. In 2022 werden alle rake klappen uitgedeeld, dit jaar is de tijd van ‘genezing’ en stabiliteit aangebroken, aldus Tai.

I think there’s a little bit more downside, but I don’t think there’s going to be a lot.  There’s a chance that [bitcoin] kind of has bottomed here.

Andere verwachten dan weer dat bitcoin ergens tussen de 15.000 en 30.000 dollar zal bewegen. Veel van de gedwongen paniekverkopen zijn achter de rug, de emotionele handel is gepasseerd en dat is positief.

Bull market

Met andere woorden, het is tijd voor een nieuwe stierenmarkt. Skybridge Capital CEO Anthony Scaramucci verwacht dat 2023 een hersteljaar wordt waarbij beleggers de kat uit de boom kijken. En van zodra het hen duidelijk is dat het grootste gevaar geweken is, dan kan de stier worden losgelaten.

Volgens hem kan bitcoin dan rally’en naar 50.000 tot 100.000 dollar. Op dat scenario moeten we echter nog eventjes wachten gezien de naweeën van het faillissement van FTX binnen de cryptomarkt. Het vertrouwen moet opnieuw eerst gewonnen worden, en dan kan tijd in beslag nemen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Quoteinspector

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.