Nederland - 4 april 2022 - Beursbrink

Shiba Inu start metaverse project

door STIJN

De metaverse, NFT’s en crypto gaan hand in hand. Shiba Inu, de parodie op de memecoin DOGE, is er nu eentje die zich in de metaverse wil ontplooien tot een sterke community in een digitale wereld. Ze presenteerden onlangs Shib: The Metaverse. Hier kan men NFT vastgoed kopen door middel van ETH om een passief inkomen te generen.

De ontwikkelingen binnen de metaverse staan niet stil, wat uiteraard logisch is gezien het nog maar in de kinderschoenen staat. Tal van grote bedrijven, cryptomunten en investeerders storten zich op deze nieuwe digitale wereld. Ook het team achter Shiba Inu wil hun graantje meepikken in deze mogelijke ‘biljoenen opportuniteit’. Ze gaan namelijk Shib: The Metaverse lanceren.

Het plan is om 100.595 stukken digitaal landgoed te verkopen als NFT. Het project is vergelijkbaar met dat van decentraland (MANA) en axie infinity (AXS). Het team achter dit project beschrijft hun digitale wereld als de visualisering van hun community waar men zich thuis kan voelen.

Shib : The Metaverse is the culmination of our history as a community, virtually displayed, in a layer of beautiful visuals that showcase our innovation and unity with a place to truly call home.

Digitale wereld

Eigenaars van een stukje digitaal land kunnen een passief inkomen genereren, in-game grondstoffen verzamelen en beloningen krijgen. Een deel van de stukken land blijven echter in handen van het projectteam, die stukken land zullen gebruikt worden om ‘wegen’ aan te leggen zodat spelers zich kunnen voortbewegen binnen de digitale wereld.

Wat opvallend is, is dat de stukken land niet gekocht kunnen worden met SHIB maar met ETH. Er komen in het begin 36.431 stukken digitale grond vrij en kosten tussen de 0,2 en 1 ether. Het team verkiest ether boven hun eigen munt omdat ze anders SHIB moeten dumpen om ze te verzileren.

Bronnen: Daily Hodl

Foto: Sergeitokmakov – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.