Crypto Cashflow - 17 juni 2023 - crypto
door VINCE

Ethereum kopen tegen 1.493 dollar (geen grap)

ETH is op veel platformen te verhandelen, waaronder Pendle. Daar gaat het kopen van ETH echter net even anders dan normaal. Pendle is namelijk de eerste applicatie op de blockchain om rentes te verhandelen. Hierdoor kan je via Pendle Ethereum tegen een korting aanschaffen. Op dit moment betaal je op de markt $1.743 , maar kan je ETH op Pendle krijgen voor $1.493! Hoe dit werkt leggen we je in dit artikel uit. 

Wat is Pendle?

Pendle is dus een yield-trading protocol. Het is gemaakt om de problemen met de volatiliteit van het rendement op te lossen en om gebruikers in staat te stellen het rendement beter te beheren op basis van de individuele risicobereidheid.

Het Pendle-team streeft ernaar de houders van rendement-genererende activa de mogelijkheid te bieden om extra rendement te genereren en om toekomstige opbrengsten vooraf vast te leggen.

Niet long gaan, maar tegen korting kopen

Als je toch al een long-positie op Ethereum zou nemen, waarom koop je de token dan niet op Pendle waar je een mooie korting erbij krijgt? Je koopt hierbij stETH, een ETH liquide staking derivaat (LSD), via Lido. Lees hier wat een ETH LSD precies inhoudt.

Hieronder zie je de huidige korting, het prijsverschil met andere markten en de vervaldag via Pendle:

Om te profiteren van de korting kan je jouw stETH alleen op de vervaldag inwisselen. Maar de positie kan ook op elk moment tegen marktprijzen alsnog worden verlaten.

Je koopt ETH momenteel tegen 14,3% korting op deze pagina van Pendle. Hiervoor moet je je wallet verbinden met Pendle, en jouw wallet op het Ethereum mainnet zetten.

Liquiditeit verschaffen tegen 24,4% rendement

Naast het kopen tegen korting, kan je nu ook jouw stETH toevoegen aan de ETH liquidity pool. Zonder “booster” behaal je daar nu een jaarlijks rendement van 12,1% procent op. Echter wanneer je de booster activeert kan dit rendement oplopen naar 24,4%!

Zie de pool hieronder:

Liquiditeit aan deze ETH-pool toevoegen zonder boost tegen 12,1%, kan via deze Pendle-pagina.

Wil je de extra boost pakken die het rendement tilt naar 24,4%? Dan moet je eerst PENDLE tokens vastzetten in het netwerk, waardoor je “vote-escrowed PENDLE” (of vePENDLE) ontvangt. Dit kan je op deze pagina doen. Hiermee neem je dus ook deel aan de governance van Pendle. Meer over vePENDLE lees je hier.

Als je de vePENDLE tokens eenmaal bezit, kan je heel eenvoudig bij het toevoegen van ETH-liquiditeit de booster activeren.

Nóg meer rendement op ETH LSDs pakken

De stETH die je via Pendle tegen korting koopt, is dus een liquide staking derivaat.

Wij zijn al een langere tijd enorm fan van ETH staking met LSDs. Onze analisten gaan dan ook uitgebreid in op welk derivaat onze favoriet is en waarom.

Dit delen ze in het Cryptoknallers Rapport. Hier behalen we mooie rendementen op LSDs die nog niet algemeen bekend zijn. Zo deelden we eerder al een gratis LSD-tip waarmee we 200% meer rendement vangen, dan wanneer je de gebruikelijke ETH LSD gebruikt. Meer hierover lees je hier.

Abonneren op het Cryptoknallers Rapport kan via deze link.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.