Crypto Cashflow - 19 juni 2023 - NFT
door VINCE

Hoe je $10K voor je Rolex krijgt (zonder te verkopen)

De mogelijkheden met crypto breiden zich voortdurend uit. Nu zien we een nieuwe ontwikkeling rondom NFTs. Er is namelijk cryptogeld geleend in USDC, tegen NFTs van fysieke en echte Rolexen. Je kan nu dus via de blockchain geld lenen tegen horloges, waarbij je ze niet hoeft te verkopen! Hoe dit werkt leggen we je in dit artikel uit.

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft het DeFi-platform Arcade.xyz de weg vrijgemaakt voor een nieuwe vorm van crypto-beleggen; lenen tegen Rolex-horloges. Dit deden ze met behulp van het escrow-bedrijf, genaamd 4K Protocol.

Zie de lening met twee Rolex-horloges als onderpand hieronder:

Afbeelding

Hoe zit de lening precies in elkaar?

Ten eerste heeft de lener zijn bovenstaande twee Rolexen opgestuurd naar het escrow-bedrijf genaamd 4K Protocol. Hier liggen ze volgens 4K Protocol “in een veilige, ultramoderne faciliteit”.

Vervolgens heeft 4K Protocol de Rolexen getokeniseerd, en stuurde ze de eigenaar de NFTs. Hierin is dan het eigendom, de kenmerken en de waarde etc. opgeslagen.

Met de Rolex-NFTs als onderpand, heeft de eigenaar een lening van 14.500 USDC kunnen afsluiten via Arcade.xyz!

Door deze technologie kan je dus volledig transparant op de blockchain lenen tegen Rolex-horloges. Hierdoor kunnen beleggers wereldwijde liquiditeit benutten zonder afhankelijk te zijn van traditionele leningverstrekkers.

Zie hier de kracht en mogelijkheden van crypto en NFTs!

Lees ook: Wat NFTs zijn en hoe je er geld mee verdient

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.