Cryptoknallers - 11 januari 2023 - crypto
door VINCE

Solana koopwaardig? Actieve gebruikers +300%(!)

Het blockchain-netwerk Solana (SOL) is in de laatste maanden enorm hard gedaald. Sinds de top staat SOL ondertussen 94% lager. Maar in de afgelopen weken is er iets interessants aan de hand. Het gebruik van Solana schiet opeens omhoog, met maar liefst 300%! Is dit het begin van het herstel voor Solana?

Solana daalde een stuk harder dan de rest van de cryptomarkt na het FTX-debacle, dat plaatsvond rond 7 november. Tussen 6 en 9 november is de koers met meer dan de helft ingestort! Zie de koers hieronder:

De koers is het nieuwe jaar echter uitstekend begonnen, met een stijging vanaf $10 naar het huidige $16,37 (+63,7%).

Dagelijks aantal actieve adressen is verdriedubbeld

Achter de +63,7% stijging van de koers, zit een 300% stijging van de actieve gebruikers! Voordat FTX instortte, maakte dagelijks gemiddeld 25.000 adressen gebruik van Solana met een piek richting de 50.000 vlak voor de crash. Hierna zakte het direct weer terug naar net boven de 20.000.

Maar sinds de start van januari 2023, heeft deze statistiek iedere dag de hoeveelheid gebruikers van de dag ervoor weten te overtreffen! In december stond het aantal op zo’n 30.000, maar op 6 januari werd de 120.000 al gepasseerd (+300%).

Zie het verloop van Solana’s dagelijkse actieve gebruikers hieronder:

Actieve gebruikers zijn heel belangrijk voor een blockchain. Want deze gebruikers moeten in het geval van Solana SOL betalen om het te gebruiken. Ook kan een grote groep gebruikers het voor techneuten interessant maken om op Solana te bouwen. Dat zal het netwerk versterken en weer extra interessant maken voor de toekomst.

De plotselinge stijging in activiteit heeft waarschijnlijk te maken met de lancering van een nieuwe MEME-coin op het netwerk, genaamd Bonk Inu (BONK). Deze zou de moed op het netwerk en het succes van Solana moeten herstellen, en dat lijkt uitstekend te werken.

Is het verstandig om nu Solana te kopen?

Voordat je nu op de koopknop gaat lopen rammen, kan het verstandig zijn om meer kennis op te doen.

In de Crypto Gids bespreken we een selectie van meer dan 20 crypto’s. Solana staat daar niet bij.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.