Americas - 13 januari 2020 - Aandelen

Tesla uitblinker op groen Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is de nieuwe handelsweek begonnen met records voor de S&P 500 en de Nasdaq.

De S&P 500 index steeg 0,7 procent op 3.288,13 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 28.907,05 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op een slot van 9.273,93 punten.

“De volatiliteit is laag”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Beleggers wachten volgens hem op de ondertekening van het gedeeltelijke handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, later deze week. Maandag meldden diverse media dat Washington Beijing niet langer beschuldigt van valutamanipulatie.

Verder zijn de geopolitieke spanningen afgenomen, volgens vermogensbeheerder James Athey van Aberdeen Standard Investments en dus kiezen de aandelenmarkten voor de weg van de minste weerstand en die leidt omhoog.

Ook kijken beleggers uit naar de start van het cijferseizoen, dat dinsdag aftrapt met de eerste financials.

Onder meer Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Morgan Stanley geven inzicht in de laatste drie maanden van het boekjaar. Analisten van Keefe, Bruyette & Woods verwachten dat de banken ongeveer 6 procent meer winst hebben behaald in het vierde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee zouden de banken het beter doen dan de brede S&P 500. Analisten schatten in dat de 500 bedrijven in de toonaangevende index hun winst per aandeel met gemiddeld ongeveer 2 procent hebben zien dalen afgelopen kwartaal, aldus strateeg Sam Stovall van CFRA.

De euro/dollar verhandelde maandagavond op 1,1138. Olie werd 1,6 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Tesla werd maandag voor het eerst 500 dollar waard. In het vierde kwartaal produceerde de maker van elektrische voertuigen 112.000 auto’s, wat beter is dan verwacht. Tesla sloot maandag 9,8 procent hoger op 524,86 dollar.

Lululemon heeft de vooruitzichten voor zowel de omzet als de winst in het vierde kwartaal verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een winst per aandeel tussen 2,22 en 2,25 dollar per aandeel, terwijl het eerder op een bandbreedte van 2,10 tot 2,13 dollar per aandeel mikte. De omzet zal tussen 1,37 miljard en 1,38 miljard dollar liggen. Eerder verwachte het bedrijf een omzet van 1,32 miljard tot 1,33 miljard dollar. Het aandeel won 4,4 procent.

De autoverkopen van Ford in China daalden in 2019 tot minder dan de helft van wat het verkocht werd op het hoogtepunt in 2016. De autobouwer zei dat de situatie voor de bredere markt in 2020 waarschijnlijk zal verslechteren. Het aandeel verloor 0,1 procent.

Concurrenten Fiat-Chrysler en General Motors stegen achtereenvolgens 0,7 en 1,0 procent.

Exxon Mobil is volgens Equatoriaal-Guinea in gesprek om zijn olieactiviteiten in het land te verkopen. Concrete afspraken zijn er nog niet. Het aandeel Exxon Mobil steeg 0,9 procent.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA legt Boeing mogelijk een boete van 5,4 miljoen dollar op vanwege gebrekkige vleugelonderdelen op zijn 737 MAX toestellen. De boete is gerelateerd aan zogeheten slat tracks op de rand van de vleugels van de Boeings. Die kunnen vanwege de slechte kwaliteit snel kapot gaan. Verder werd bekend dat Airbus Boeing in 209 van de troon heeft gestoten als grootste vliegtuigbouwer ter wereld. Het aandeel Boeing won maandag 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel