Nederland - 12 mei 2021 - Aandelen

Verkoop Tesla in China daalt met 27 procent

door STIJN

Tesla moet een katertje verwerken in China. In de maand april verkochten ze namelijk 27 procent minder voertuigen dan in de maand maart. Dat komt bovenop een totale daling van 12 procent maand-op-maand in april voor passagiersvoertuigen in China. En als dat nog niet genoeg is, houden toezichthouders Tesla nauwgezet in de gaten.

De maand april was niet bepaald een goede maand voor Tesla. De Amerikaanse autobouwer verkocht namelijk 27 procent minder voertuigen dan in maart. In april rolden er 25.845 voertuigen van de band terwijl er in maart 35.478 voertuigen van de band rolden.

Maar het is sowieso geen goede maand geweest voor elektrische voertuigen in China. Er is namelijk een maand-op-maand daling van 12 procent in april voor passagiersvoertuigen. BYD, een andere Chinese autobouwer die de steun heeft van Warren Buffett, zit Tesla op de hielen met 25.450 geleverde elektrische voertuigen. Dat is een stijging van 6,5 procent ten opzichte van maart.

Tesla maakt geen maandelijkse leveringen per land bekend. Het bedrijf leverde in het eerste kwartaal wereldwijd 184.800 auto’s af. Maar uit cijfers blijkt dat China een steeds belangrijkere markt wordt voor Tesla. Het bedrijf behaalde in het eerste kwartaal 3 miljard dollar aan omzet in het land, goed voor 29 procent van de wereldwijde omzet in die periode.

Reputatie

Ondertussen is de negatieve pers voor Tesla in China toegenomen. In de afgelopen maanden teisteren lokale meldingen van remstoringen, crashes en explosies de reputatie van Tesla. Hierdoor nemen toezichthouders het bedrijf onder de loep. Er zijn ook geruchten dat Tesla toch niet van plan zou zijn hun fabriek in Shanghai uit te breiden.

Tesla heeft nog geen verdere commentaar gegeven op de lagere verkoopcijfers en de geruchten over hun fabriek in Shanghai. Het aandeel ging met 1,9 procent onderuit dinsdag en noteert momenteel 12 procent lager dan begin dit jaar. Dat komt mede door de ’tech sell-off’.

Bronnen: CNBC

Foto: Blomst – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.