Nederland - 7 april 2023 - beleggen
door STIJN

Tesla verlaagt prijzen opnieuw

Tesla heeft aangekondigd dat ze de prijzen van hun elektrische voertuigen nog maar eens gaan verlagen. Dat is de vijfde prijsverlaging sinds begin dit jaar. Dat maakt hun voertuigen uiteraard aantrekkelijker voor de consument, maar analisten waarschuwen voor hun winstmarges.

Een prijsverlaging van 2 tot 6 procent in de Verenigde Staten van Amerika. Tesla maakt hun voertuigen nog wat goedkoper in een poging meer marktaandeel op de automarkt in te palmen. Het is de vijfde verlaging sinds begin dit jaar. Maar er schuilt ook gevaar in deze strategie, analisten waarschuwen dat Tesla hun winstgevendheid in het gedrang komt.

Op de website is te zien dat hun Model 3-sedan 1.000 dollar goedkoper is geworden en hun Model Y-crossover maar liefst 2.000 dollar in prijs is verlaagd. Ook de duurdere modellen S en X zijn 5.000 dollar gezakt in prijs. Volgens Elon Musk hebben de strengere Amerikaanse normen i.v.m. het belastingkrediet van 7.500 dollar voor hun Model 3 een invloed gehad op hun beslissing de prijzen nog maar eens te verlagen.

Leveringen

Tesla rapporteerde een record aantal leveringen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 423.000 afgeleverde voertuigen, een stijging van 4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal toen er nog geen sprake was van lagere prijzen in de Verenigde Staten en China.

In totaal is de Model 3-sedan met 11 procent goedkoper geworden sinds begin dit jaar, de Model Y 20 procent. Of dit effectief een impact zal hebben op hun winstgevendheid, is nog maar de vraag. Indien ze meer voertuigen verkopen dankzij deze strategie, speelt het uiteraard in hun voordeel.

Bronnen: Akriti Sharma & Abhirup Roy – Yahoo Finance

Foto: Open Grid Scheduler – FlickrCC0 1.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.