Nederland - 3 april 2023 - beleggen
door RAJA SPEET

Verkoop Chinese autobouwer DYB explodeert

Chinese autobouwer BYD verkocht in het eerste kwartaal van 2023 bijna twee keer zoveel elektrische auto’s als een jaar eerder. Dit blijkt uit de nieuwste verkoopcijfers. Het bedrijf leverde in maart 206.089 geëlektrificeerde personenauto’s, waarvan 102.670 volledig elektrisch en 103.419 plug-in hybrides. In totaal verkocht BYD in Q1 2023 264.647 volledig elektrische voertuigen, een stijging van 85% ten opzichte van vorig jaar.

728x90

We zien dat aandelen BYD bezig zijn aan een herstel.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Vergelijking met Tesla

De groei van BYD is indrukwekkend, zeker in vergelijking met concurrent Tesla. Tesla verkocht in dezelfde periode weliswaar meer volledig elektrische auto’s, maar BYD verkocht meer elektrische voertuigen in totaal. Tesla-investeerders kunnen volgens analisten wellicht enigszins bezorgd zijn over deze ontwikkeling.

BYD heeft nu bijna twee keer zoveel marktaandeel in China als Tesla voor batterij-elektrische voertuigen. Tesla is echter bezig met het ontwikkelen van een goedkopere EV, die waarschijnlijk in late 2024 of 2025 op de markt komt.

Alles over investeren in lithium (voor batterijen & EVs). Bekijk het hier.

Chinese EV-markt blijft groeien

Volgens Citi-analist Jeff Chung was er in de eerste twee maanden van het jaar slechts een lichte stijging van de verkoop van volledig elektrische auto’s in China. Maar de cijfers van BYD en Tesla laten zien dat de vraag naar EV’s in China blijft toenemen.

Al met al zien de resultaten van het eerste kwartaal er goed uit voor beide bedrijven. Zowel BYD als Tesla hebben EV-marktaandeel gewonnen in China, ’s werelds grootste markt voor nieuwe auto’s en nieuwe EV’s. Dit is positief voor de verdere groei van de EV-markt in China en dus voor beide bedrijven.

Bron: Barrons

Foto: iStock

Lees ook:

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.