Nederland - 29 maart 2022 - Beursbrink

Nieuwe ‘stock split’ voor Tesla?

door STIJN

De Amerikaanse autobouwer van elektrische voertuigen Tesla heeft maandag een SEC filing ingediend waarin ze duidelijk maken dat de aandeelhouders bevraagd zullen worden over een ‘stock split’ tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in oktober dit jaar. Tesla wil namelijk een dividend uitkeren in de vorm van aandelen. 

In augustus 2020 was er al een ‘stock split’ bij Tesla, toen was er een splitsing van 5:1. Het aandeel maakte een forse sprong hierdoor. Dit jaar komt er wellicht een nieuwe, dat heeft Tesla CEO Elon Musk via een SEC filing aangevraagd. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in oktober dit jaar, zullen aandeelhouders mogen stemmen of ze akkoord gaan met een nieuwe ‘stock split’.

Tesla heeft momenteel 1,004 miljard aandelen uitstaan en dat kunnen er dus een flink pak meer gaan worden. Hoewel het vermeerderen van aandelen in principe geen goede zaak is vermits je als aandeelhouder minder ‘eigenaar’ wordt van het bedrijf, lijken ‘stock splits’ verwelkomd te worden door beleggers. Het aandeel van Tesla eindigde de handelsdag met 8 procent in de plus.

Dividend

De reden waarom Tesla hun aandelen wil vermeerderen, is omdat ze hun aandeelhouders een dividend in de vorm van nieuwe aandelen wil geven. Deze hebben geen invloed op de marktkapitalisatie van een bedrijf, maar verwateren wel de koers van het aandeel.

Volgens Dan Ives, analist bij Wedbush Securities, is het geen verrassing dat beleggers enthousiast reageren op dit nieuws gezien de koersevolutie bij de vorige stock split. Als de koers gehalveerd wordt, of meer dan gehalveerd, kunnen meer beleggers met minder kapitaal instappen.

Bronnen: Fred Imbert – CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.