Americas - 16 december 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel 0,9 procent in het rood. De Nasdaq lijkt het verlies tot een half procent te kunnen beperken, nadat de techindex donderdag nog het zwaarst werd getroffen.

Rentevrees bepaalt nog altijd het beleggerssentiment, nadat de Fed woensdag aangaf dat de rente verder omhoog moet om de inflatie omlaag te krijgen.

“De boodschap is dat ze behoorlijk agressief zullen blijven met het verhogen van de rentes”, zeiden analisten van investeringsbank Raymond James.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de VS slechts de samengestelde inkoopmanagersindex van december geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,0625. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0624 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0626 op de borden.

Olie werd vrijdag ruim 2 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Adobe noteerde voorbeurs 5,0 procent hoger, nadat de Amerikaanse softwarespecialist het afgelopen kwartaal boven verwachting presteerde en een sterke outlook voor het lopende kwartaal afgaf.

Darden Restaurants steeg 0,2 procent. Hoewel de moedermaatschappij van Olive Garden en LongHorn Steakhouse een lagere winst boekte, overtrof het bedrijf de verwachtingen.

American Airlines verloor 0,5 procent. De luchtvaartmaatschappij maakt het voor reizigers duurder om volgend jaar in aanmerking te komen voor de frequent flyer-status in zijn loyaliteitsprogramma.

Het aandeel Agrify daalde maar liefst 47 procent. Het cannabisbedrijf geeft nieuwe aandelen uit. Agrify zei niet hoeveel aandelen in de markt worden gezet en tegen welke prijs. De opbrengst van de emissie zal onder meer worden gebruikt voor het aflossen van schulden.

Walt Disney daalde voorbeurs 0,2 procent. De langverwachte film Avatar zal vrijdag in de bioscoop verschijnen. Analisten rekenen echter op een teleurstellende kaartverkoop in het openingsweekend. Zij merkten op dat er nog andere manieren zijn waarop Disney de komende jaren nog van de film kan profiteren, vooral met streaming.

Faraday Future noteerde voorbeurs 25,6 procent lager. Het bedrijf zei dat het verwacht eind maart met de productie van elektrische SUV’s te beginnen, maar dat dit afhankelijk is van extra financiering van 150 tot 170 miljoen dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 2,5 procent lager op 3.895,75 punten. De Dow Jones index eindigde 2,3 procent in het rood op 33.202,22 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,2 procent tot 10.810,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.