Americas - 19 december 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lichtgroene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,3 procent in het groen.

Het herstel volgt op een tumultueuze week voor de aandelenmarkten aan beide kanten van de oceaan. De Federal Reserve én de Europese Centrale bank lieten afgelopen week doorschemeren dat ze nog niet klaar zijn met het verhogen van de rentes.

Dat nieuws gooide koud water op een eventuele kerstrally. Simon Wiersma van ING waarschuwt beleggers voor bewegelijkheid. “We houden er rekening mee dat de beurzen richting het einde van het jaar volatiel zullen blijven.”

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig, met alleen het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers op de rol.

De euro/dollar handelt rond lunchtijd op 1,0617 en olie wordt een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Facebook overtreedt waarschijnlijk Europese mededingingsregels door de concurrentie op de markt voor online advertenties te verstoren, zei de Europese Commissie maandag. Als dit daadwerkelijk zo is, kan moederbedrijf Meta op een miljardenboete rekenen. Het aandeel Meta daalt voorbeurs ruim een procent.

Goldman Sachs is van plan om enkele duizenden banen te schrappen. Dit meldde The Wall Street Journal zaterdag op basis van ingewijden. De economische vertraging, oorlog in Europa en stijgende rentetarieven veroorzaken een bearmarkt voor aandelen en een forse afname in overnamedeals. Het aandeel stijgt licht in de voorbeurshandel.

Elon Musk is op zoek naar vers kapitaal voor Twitter, meldde een aandeelhouder dit weekend. Meer aandacht was er echter voor een poll op Twitter van Musk, waarin hij zijn positie als CEO van het social mediabedrijf ter discussie stelde. Een meerderheid van de deelnemers aan de peiling vindt dat hij moet opstappen als topman van Twitter. Ook als Musk opstapt als CEO, houdt hij achter de schermen de macht in handen bij het bedrijf.

Voor aandeelhouders van Tesla zou het goed nieuws zijn als Musk geen CEO van Twitter meer is, omdat hij zo weer meer tijd heeft zich te focussen op Tesla. Aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen noteren in de Amerikaanse voorbeurshandel bijna 5 procent in de plus.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager geëindigd. De S&P 500 verloor 1,1 procent op 3.852,36 punten, de Dow Jones index daalde 0,9 procent op 32.920,46 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent lager bij een stand van 10.705,41 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.