Nederland - 10 april 2023 - VS
door STIJN

Tesla gaat nieuwe Megafactory bouwen

De Amerikaanse autobouwer Tesla gaat een nieuwe Megafactory bouwen in Shanghai wegens de grote vraag naar hun elektrische voertuigen. De nieuwe fabriek zou 10.000 Megapacks per jaar moeten kunnen produceren. Deze packs zijn grote batterijen die hun laadinfrastructuur helpen stabliseren.

De grote vraag naar de verschillende modellen van Tesla creëren ‘problemen’ in die zin dat hun oplaadinfrastructuur moet meegroeien. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen en hun klanten een correcte service te kunnen geven, zal Tesla een nieuwe Megafactory openen in Shanghai.

De nieuwe fabriek zou 10.000 Megapacks per jaar moeten kunnen produceren. Deze grote batterijen zijn cruciaal voor een stabiele oplaadinfrastructuur en voorkomen stroomuitvallen. Grid operators kunnen dan gemakkelijker de nodige capaciteit uitwisselen tussen stations en landen.

Megapacks

Tesla heeft momenteel een Megafactory in Lathrop, Californië, die volgens de website van het bedrijf elk jaar 10.000 Megapacks kan produceren. In een tweet op zondag zei Elon Musk, CEO van Tesla, dat de fabriek in China de productie van de fabriek in Californië zal aanvullen.

De Amerikaanse autobouwer is van plan om in het derde kwartaal van dit jaar te beginnen met de bouw van de fabriek en streeft ernaar om de productie halverwege 2024 te starten, meldde de Chinese staatsmedia Xinhua zondag tijdens een ondertekeningsceremonie in Shanghai.

Bronnen: Ashley Capoot – CNBC

Foto: ElasticComputeFarm – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.