Nederland - 28 maart 2022 - NFT

8 miljardenbedrijven die nu met NFT’s werken

door VINCE

NFT’s zijn in korte tijd enorm populair geworden. In het laatste jaar zien we bijzonder grote bedrijven de nieuwe technologie, gebaseerd op de blockchain, omarmen. We hebben een overzicht voor je klaargezet van de 8 grootste bedrijven die werken met NFT’s.

1: JPMorgan

JPMorgan is de eerste bank die de metaverse heeft betreden. De Amerikaanse bank heeft een lounge geopend in de blockchain-gebaseerde virtuele wereld Decentraland.

Via de lounge zijn virtuele stukken land aan te schaffen d.m.v. NFT’s, maar er zijn ook andere items te kopen met cryptocurrencies.

JP Morgan zegt dat het via de metaverse, en daarmee NFT’s, ook dagelijkse real-life problemen gemakkelijker op zou kunnen lossen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fraudepreventie en het valideren van nieuwe accounts.

2:HSBC

Een andere financiële dienstverlener die JP Morgan gevolgd heeft richting de metaverse, is HSBC. Zij zijn een samenwerking aangegaan met een andere virtuele wereld genaamd ‘The Sandbox’.

De bank wil op een stuk LAND (virtuele grond in The Sandbox) een plek creëren waar sport-, esport- en gameliefhebbers samen kunnen komen en kunnen genieten.

3: Instagram

Verschillende sociale media platformen zijn bezig met het implementeren van NFT’s. In ons eerder geschreven artikel heeft u kunnen lezen dat Instagram een van die bedrijven is. CEO Mark Zuckerberg kondigde namelijk aan dat er hard aan gewerkt wordt om op korte termijn NFT’s te kunnen toevoegen.

Wat precies de functies zullen zijn specificeerde hij nog niet, maar er wordt wel verwacht dat je op het platform NFT’s kan gaan ‘minten’. Dit betekent simpel gezegd het creëren van een NFT.

4: Twitter

Twitter is al een stukje verder in de ontwikkeling van de NFT-implementatie. Gebruikers, die het betaalde abonnement genaamd Twitter Blue hebben, kunnen namelijk hun eigen wallet koppelen aan hun account.

Wanneer zij in hun wallet bijvoorbeeld een kunst-NFT hebben toegevoegd, dan kunnen zij die NFT instellen als hun profielfoto. Zodra hij is ingesteld wordt automatisch het icoon toegevoegd van de blockchain waarop de NFT staat, en daarmee is te zien dat het een geverifieerde NFT is.

Het hoofd van consumentenmarketing bij Twitter laat in onderstaande tweet zien via een korte video hoe dit in zijn werking gaat.

Zoals in het filmpje van de tweet ook te zien is, is het ook mogelijk om een soort album te maken waarin je al jouw NFT’s kan tonen.

5: Burger King

Ook fastfoodketens hebben inmiddels een geschiedenis met NFT’s. Burger King lanceerde in september vorig jaar namelijk een NFT-campagne, met NFT’s genaamd “Keep It Real Meals”.

Op de dozen waar het eten in verpakt wordt stonden QR-codes, en deze codes waren te scannen als je in het bezit was van een Burger King NFT.

Door het scannen van de codes maakte je kans op bonussen zoals extra digitale collectables, gratis Whopper sandwiches voor een heel jaar, en zelfs een kans om te bellen met een van de Amerikaanse celebrities waar Burger King mee samenwerkte.

6: McDonalds

Ook McDonalds, de bekendere broer van Burger King, stapt in de wereld van de NFT’s. Het fastfoodrestaurant heeft eind vorig jaar zijn eerste NFT gemaakt en deed dat ter ere van het 40-jarig jubileum van de McRib.

McDonalds liet dat weten via deze tweet.

7: Pepsi

Frisdrank gigant Pepsi is het eerste bedrijf geweest dat gratis NFT’s heeft uitgegeven genaamd “Pepsi Mic Drop NFT”. Dit waren 1,893 tokens en het enige wat er betaald moest worden was de gas fee van het Ethereum netwerk.

De NFT’s werden uitgegeven om de vele samenwerkingen te herdenken die Pepsi heeft gehad met de muziekindustrie, vandaar de naam ‘Mic Drop’. Meer lezen hierover kan op de eigen site van Pepsi!

8: Adidas

Het kledingmerk Adidas heeft een serie NFT’s gecreëerd in samenwerking met de welbekende Bored Ape Yacht Club.

Kopers van een Adidas NFT krijgen onder andere exclusieve toegang tot speciale NFT-gerelateerde fysieke kledingstukken en 3 gratis kledingstukken (een trui, trainingspak en muts).

Maar ook kleding in de metaverse wordt toegankelijk voor eigenaren van een Adidas NFT. Zij kunnen namelijk virtuele kledingstukken kopen voor in de eerdergenoemde virtuele wereld op basis van blockchain-technologie, The Sandbox.

————-

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.