Nederland - 23 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

Herstel op cryptomarkt versnelt

De prijs van bitcoin, ’s werelds populairste digitale munt, is het afgelopen weekend gestegen naar 23.280 dollar. Niet alleen bitcoin is sterk aan het herstellen, de rest van de cryptomarkt volgt hetzelfde voorbeeld. Ook ether is gestegen naar 1.660 dollar, 36 procent hoger sinds begin dit jaar.

De cryptomarkt is sinds begin dit jaar sterk hersteld. De twee grootste digitale munten, bitcoin en ether, zijn allebei ongeveer met 36 procent gestegen. En dat was ook wel nodig gezien de markt vorig jaar heel wat kapitaal heeft verloren door enkele zwaarwichtige gebeurtenissen.

Het herstel wordt in de hand gewerkt door de hoop onder beleggers dat centrale banken hun rentebeleid gaan versoepelen gezien de inflatie aan het afkoelen is. We zien ook dezelfde beweging op de aandelenmarkten. Het lijkt er dus op dat beleggers en investeerders opnieuw optimisitisch zijn.

Bodem?

Charles Hayter, CEO van CryptoCompare, merkt op dat het sentiment is veranderd. Hij benadrukt ook dat de Federal Reserve minder agressief te werk gaat en dat speelt een grote rol op de aandelen- en cryptomarkt. Men hoopt op betere vooruitzichten en een milde, of zelfs geen recessie.

Fed tightening seems to be lighter and inflation less of a risk. There is hope there will be more caution to rate rises globally.

Ook Vijay Ayyar, vicevoorziter bij Luno, is positief en verwacht dat 2023 een gunstig jaar wordt. Hij durft zelfs bijna te beweren dat de cryptomarkt een bodem heeft gevormd. De shortsellers zijn uit de markt geknepen en al het negatieve nieuws is verwerkt. Ayyar verwacht dat crypto verder zal herstellen.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: QuoteinspectorCC BY-ND 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

对狗来说太热有多热?

10 dagen geleden

猫可以吃草莓吗?

在圣帕特里克节庆祝宠物的 6 种方式

10 dagen geleden

I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.