Nederland - 20 september 2022 - Beursbrink

Ether daalt 15 procent na upgrade

door STIJN

Ether, de tweede grootste digitale munt, is met 15 procent gedaald sinds de upgrade van het netwerk. Bitcoin is in die tijd slechts met 3 procent gedaald. Een koersontwikkeling die men niet had verwacht gezien de upgrade van het netwerk de digitale munt efficiënter, sneller en milieuvriendelijker maakt. Veel heeft te maken met het sentiment.

Sinds 15 september draait het Ethereum-netwerk op een ander systeem. Voorheen werden transacties gevalideerd via de proof-of-work methode, sinds de upgrade draait het netwerk op de proof-of-stake methode. Voorstanders en kenners beweren dat dit het netwerk veel efficiënter, sneller en milieuvriendelijker maakt. Een upgrade die ether aantrekkelijker moet maken.

Maar ondanks deze verbetering, is de digitale munt met 15 procent gedaald sinds de lancering. Daarmee doet ether het slechter dan bitcoin, dat nog altijd op de ‘ouderwetse’ proof-of-work methode draait. Bitcoin is in dezelfde periode slechts met 3 procent gedaald.

Koersbeweging

Enkele weken voor de upgrade, herstelde ether behoorlijk sterk. De munt deed het tijdens die periode beter dan bitcoin. Maar volgens Vijay Ayyar, vicevoorzitter van Luno, gaat het hier over een ‘buy the rumour, sell the news’ situatie. Hij verwacht dat bitcoin opnieuw zal gaan outperformen.

Trader are shifting from ether to other digital coins since the expectation is that Bitcoin will outperform for a few months from here on.

De handelingen van de Amerikaanse centrale bank blijven een doorn in het oog op de crypto- en aandelenmarkten. Mocht de centrale bank opeens agressiever te werk gaan, of de inflatie opnieuw doorstijgen, dan bestaat de kans dat bitcoin onder zijn steun van 18.000 dollar valt richting de 14.000 dollar. Voorzichtigheid is dus geboden in deze onzekere tijden.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Miloslav Hamřík – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.