x

Non-Fungible Token (NFT)

Kennisbank
Non-Fungible Token (NFT)

Een NFT staat voor Non-Fungible Token (een niet vervangbare token). En dat betekent dat het iets unieks is. Een normale token, zoals een ETH, is bijvoorbeeld precies hetzelfde als een andere ETH token. Maar een NFT is niet hetzelfde als een andere NFT.

In deze video gaan we ook in op NFTs:

https://www.youtube.com/watch?v=S57d1EK2fqo 

Doordat NFTs iets unieks representeren op de blockchain is de potentiële markt vele malen groter. Ook al maakt IKEA 1000en stoelen, niemand heeft precies DIE stoel, want alle spullen in de echte wereld zijn uniek.

NFTs zijn dus niet alleen kunstwerken, zoals de media soms doet geloven. Maar kunnen in theorie ieder fysiek object op de blockchain representeren. Bijvoorbeeld een huis of kleding.

Daarnaast kunnen NFTs ook gekoppeld worden aan ieder digitaal bestand dat je kan bedenken. Een NFT kan bijvoorbeeld een foto bevatten, maar ook een video, muziek, ebook of een Excell sheet.

NFTs zijn dus gewoon eigendomscertificaten die jou het unieke recht geven op het onderliggende fysieke of digitale object. Zeg maar alles van waarde in de wereld.

We zien twee grote voordelen in de brede toepassing van NFTs:

  1. Registratie van eigendom gaat veel makkelijker en je bent hiervoor stukken minder afhankelijk van de overheid, die vaak logge, inefficiënte systemen heeft.
  2. De uitwisseling van goederen gaat veel eenvoudiger. Om een huis te kopen in NFT vorm, hoef je bijvoorbeeld niet meer naar de notaris. Transactiekosten zijn dus lager en we kunnen een veel grotere markt creëren.

Meer weten over NFTs?

Lees op deze pagina alles over wat NFTs zijn.

En hier hoe je NFTs maakt en geld mee verdient.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.