Nederland - 18 maart 2022 - crypto

Mark Zuckerberg: “NFT’s binnenkort beschikbaar op Instagram”

door SVEN VAN GASSE

Meta CEO Mark Zuckerberg zet fors in op de metaverse en het internet van de toekomst. Zuckerberg onthulde hiernaast dat Instagram voorbereidingen aan het treffen is om NFT’s op korte termijn aan het platform toe te voegen.

Zuckerberg specifieerde niet precies over hoe de implementatie van NFT’s op Instagram in zijn werk zou gaan. Hij voegde hier enkel aan toe dat gebruikers in de toekomst mogelijk NFT’s zouden kunnen “minten” op het platform.

Dit is niet de eerste poging van Meta tot een crypto-gerelateerd project. In 2019 kondigde het bedrijf plannen aan om de stablecoin Libra te creëren, later omgedoopt tot Diem. Dit project mislukte echter als gevolg van een gebrek aan goedkeuring door de regelgevende instanties en “tegenwerking van de gemeenschap”.

Implementatie

Sociale mediabedrijven zijn volop op zoek om cryptocurrencies en NFT’s op hun platform te implementeren. Twitter kondigde in januari reeds de ondersteuning aan voor NFT-profielfoto’s. Reddit implementeerde dan weer NFT avatars uit zijn eigen collectie.

Het zijn echter niet alleen sociale mediagiganten die hun eerste stappen zetten in de cryptosector. Traditionele financiële bedrijven tonen steeds meer hun interesse. American Express zou namelijk zinspelen op een uitbreiding in de metaverse.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.