Energy - 1 november 2019 - Aandelen

Ook Hyundai opent de aanval op Tesla

door RAJA SPEET

Hyundai opent ook de jacht op Tesla. Want de Zuid-Koreaanse autofabrikant komt met een truck die volledig is aangedreven op hydrogen. De truck zal rond 2023 geleverd worden en voldoen aan Amerikaanse en Europese wetgeving.

Eerder opende Toyota al de aanval op Tesla met een op waterstof aangedreven personenauto. Maar Tesla heeft ook plannen voor elektrische trucks. Hyundai mengt zich nu dus ook in deze markt met het op waterstof aangedreven vervoersmiddel. Overigens heeft Hyundai al twee typen personenauto’s die volledig op hydrogen rijden.

De tuck, die de Hyundai HDC-6 Neptune zal gaan heten, verscheen deze week op een autoshow in Atlanta. Hyundai publiceerde foto’s van de nieuwe truck.

Een leidende positie in de markt

Het nieuwe vervoersmiddel van Hyundai is een van de parade paarden van het zero-emission beleid van het Koreaanse bedrijf. In 2023 zal de nieuwe Neptune van de band moeten rollen en worden verkocht. Het huidige model dient als een concept versie.

Daarmee weet Hyundai ook wat technische details te vertellen over de Neptune. Het zal 4 brandstoftanks hebben waarmee de truck 1.000 tot 1.300 kilometer kan rijden. Voor welke trucker dat niet genoeg is, kan er een uitbreiding komen met totaal 8 tanks. Waarmee dus het dubbele aantal kilometers kan worden gemaakt.

Volgens Edward Lee, senior manager bij Hyundai, is de Neptune uitgerust met de laatst beschikbare technologie van hydrogen. Daarmee breidt het een leidende positie in de markt verder uit volgens de manager. Hij zei:

Met de introductie van de Neptune breiden we ons technologische leiderschapsrol uit. Met deze technologie zetten we ons in om een CO-2 arme samenleving te creëren.

Bron: Popular Mechanics

Foto: iStock

Bij BeursBrink spelen we al langere tijd in op de revolutie van hydrogen. Ons unieke research met de daarbij behorende aandelentips kan je hier vinden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

Reageer op dit artikel