Nederland - 25 februari 2021 - Aandelen

Wat is erger? Tesla aan 1 biljoen dollar of bitcoin aan 50.000 dollar

door STIJN

Charlie Munger, vicevoorzitter van Berkshire Hathaway en rechterhand van Warren Buffett weet niet wat hij meer zorgwekkend vindt. Autobouwer Tesla aan een beurswaarde van 1 biljoen dollar of de digitale munt bitcoin aan 50.000 dollar. Munger vindt dat beide gevallen onhoudbaar zijn en is van mening dat deze bedragen te hoog zijn.

Hij is misschien minder bekend dan Warren Buffett, maar Charlie Munger zijn mening en gedachten worden evenzeer gerespecteerd dan zijn befaamde handelspartner. Tijdens een interview werd aan hem gevraagd wat hij vindt van de sterke koersstijgingen van Tesla en bitcoin.

Munger wist niet goed te kunnen zeggen wat hij erger vindt, Tesla dat naar een beurswaarde van 1 biljoen dollar gaat of bitcoin aan een waarde van 50.000 dollar per stuk. Met andere woorden, hij is niet te spreken over de waarderingen van beide ‘assets’ die hij overdreven vindt.

Well I have the same difficulty that Samuel Johnson once had when he got a similar question. I can’t decide the order of precedency between a flea and a louse. And I feel the same way about those choices. I don’t know which is worse.

Tesla en bitcoin

De aandelen van Tesla schoten vorig jaar met 743 procent omhoog, hoewel het momenteel ongeveer 3 procent gedaald is voor 2021. De marktkapitalisatie is ongeveer 689 miljard dollar. Bitcoin bleef de afgelopen weken stijgen tot meer dan 50.000 dollar nadat Tesla had aangekondigd dat het 1,5 miljard dollar had gekocht. Alsook de investering van Square ondersteunt bitcoin.

Hij werd ook gevraagd wat de grootste bedreiging is voor het traditionele banksysteem. Hij verwacht niet dat bitcoin meteen een grote bedreiging is omwille van de grote koersschommelingen, de munt is té volatiel naar zijn mening. Verder gaf Munger een waarschuwing voor beginnende beleggers en investeerders over de mogelijke bubbel die rondzweeft op de financiële markten.

Bronnen: CNBC

Foto: Carole Pallier – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.