VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 14 augustus 2019 - Economie

Nieuwe Amerikaanse tarieven teruggedraaid; cirkeltje weer rond?

door RAJA SPEET

Dinsdag kondigde het Witte Huis aan dat verschillende nieuwe tarieven op Chinese goederen van de baan zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal goederen waarvan de tarieven worden uitgesteld tot 15 december.

Enkele weken geleden kondigde president Donald Trump nog aan een nieuwe 300 miljard dollar aan Chinese goederen met 10 procent te belasten. De tarieven zouden op 1 september ingaan, maar worden nu teruggedraaid. De goederen waar het om gaat zijn onder andere laptops en smartphones.

Volgens de Twitterkoning zullen geen tarieven Amerikaanse consumenten goed uitkomen. Want het kerstseizoen staat bijna weer voor de deur, en dan zal het Amerikaanse volk veel spenderen aan onder andere laptops en telefoons. Trump zei:

Alle vertragingen [van tarieven] zullen een hoop mensen helpen.

Het cirkeltje weer rond?

Nadat Trump de tarieven aankondigde, reageerde China met een devaluatie van de munt. De beurzen vonden dat natuurlijk niet leuk, en daalden. Er werd, en niet voor de eerste keer, gevreesd voor een escalatie van de handelsoorlog.

Het tegendeel bewijst zich nu. Want Amerika komt na een vermeende escalatie van het conflict met verlichtende maatregelen: het draait de tarieven terug. We schuiven dus op in de cirkel.

Beurzen stijgen

De Amerikaanse beurzen stegen gisteren op het nieuws. De S&P 500 sloot bijna anderhalf procent in het groen. Verschillende aandelen die afhankelijk zijn van de bovengenoemde goederen deden het nog veel beter. Apple bijvoorbeeld, het aandeel steeg met 4,2 procent.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.