Nederland - 19 januari 2022 - Beursbrink

Apple naar 200 dollar?

door STIJN

Het is tijd om aandelen van Apple in te slaan, aldus de analisten van Deutsche Bank. Zij beweren namelijk dat techgigant Apple een valse start heeft genomen dit jaar (zoals vele andere aandelen) en dat de weg naar 200 dollar open ligt. Sidney Ho verhoogt het koersdoel van 175 dollar naar 200 dollar wegens een sterke vraag en een goed aanbod.

Het aandeel van Apple noteert momenteel rond de 169 dollar. Beleggers en investeerders die twijfelen om in te stappen, kunnen volgens Deutsche Bank analist Sidney Ho gerust de trekker overhalen en aandelen van de techggigant inslaan. Hij verwacht namelijk dat de omzet fors zal gaan toenemen dit jaar. Het koersdoel van 175 dollar werd verhoogd naar 200 dollar.

Considering a healthy demand backdrop and Apple’s strong product portfolio across its product lines, we believe the Street estimate for CY22 revenue growth of only +5% is too low with the push-out of some revenue from calendar year 2021 already accounting for ~3 percentage points of growth, and we therefore believe there is an upward bias to estimates as we go through the year

Ho versterkt dus het koopadvies met een opwaarts potentieel van 18 procent ten opzichte van het huidige prijsniveau. Het gemiddelde koersdoel voor Apple op Wall Street is ongeveer 177 dollar, Deutsche Bank is dus meer optimistisch dan de rest. Apple is het jaar in ieder geval niet zo goed gestart en noteert bijna 5 procent lager sinds de start van het beursjaar.

Risico’s

De analist van Deutsche Bank verwacht ook dat de inflatoire druk in het voordeel speelt van Apple. Beleggers en investeerders zullen volgens hem toevlucht zoeken bij bedrijven die staan voor kwaliteit en waarde. Echter blijft het monetaire beleid van de Federal Reserve een risico.

In addition to strong business fundamentals, we think AAPL shares will benefit from a flight to quality in an inflationary environment.

Volgens onderzoek van Bank of America hebben beleggers en investeerders hun blootstelling voor techaandelen met 1 procent verminderd in januari. Dat maakt een daling van 20 procent op maandbasis en is tevens het laagste niveau van ‘bullishness’ op technologie sinds december 2008.

Bronnen: Brian Sozzi – Yahoo Finance

Foto: Matcuz – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.