Nederland - 18 februari 2020 - Beursbrink

Goud heeft ruimte om tot 1.600 dollar te stijgen

door STIJN

Een correctie op de aandelenmarkten door de minder positieve vooruitzichten van de wereldeconomie kan ervoor zorgen dat goud een duwtje in de rug krijgt. De goudprijs beweegt op dit moment behoorlijk horizontaal en kiest niet bepaald een richting. Als de correctie er komt, zal de beweging opwaarts zijn en is een prijs van 1.600 dollar op korte termijn realistisch.

De situatie op de goudmarkt zit een beetje vast, de prijzen stijgen en dalen niet echt. Volgens Joni Teves, strateeg bij UBS, is er potentieel voor goud om richting (en zelfs over) de 1.600 dollargrens te springen. Dit is mogelijk als beleggers en investeerders opnieuw honger krijgen naar het gele edelmetaal wegens sombere vooruitzichten van de wereldeconomie.

It is not so much a question of who is buying gold, but also who is selling it. While many are not yet keen to chase it here, there is also no appetite to sell short or even let go of strategic positions that have been built. Sentiment is friendly and there is an underlying bias to be long.

1.600 dollar

Goud blijft een goede ‘hedge’ tegen onzekerheden en twijfels op de financiële markten en op het wereldtoneel. En laat dat nu net in het voordeel spelen van het gele edelmetaal op dit moment door de handelsoorlog tussen China en de USA en het dodelijke coronavirus in China.

This implies that gold prices have room to strengthen through $1,600 if economic data deteriorates significantly ahead.

Wat de effectieve impact van het virus op de wereldeconomie is, moet nog blijken. Teves benadrukt echter dat, mocht er een negatieve impact zijn, deze zich wellicht enkel zal beperken tot het eerste kwartaal. Ze waarschuwt ook dat, als goud 1.600 dollar bereikt, dit wellicht niet voor een lange tijd zal kunnen worden vastgehouden en dat de stijging dus slechts tijdelijk gaat zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.