Nederland - 11 april 2022 - Beursbrink
door STIJN

Elon Musk doet aandeel Twitter terug dalen

Op 5 april zei Elon Musk de raad van bestuur van Twitter te vervoegen nadat hij een aandeel van 9,2 procent van de social mediagigant had verworven. Zijn inmenging en de beslissing om deel uit te maken van de raad van bestuur, gaf het aandeel van Twitter vleugels. Maar nu blijkt dat hij toch niet doorzet met zijn plan en duwt het aandeel terug dieper.

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk heeft begin deze maand een aandeel van 9,2 procent in Twitter verworven, dit deed het aandeel met bijna 30 procent stijgen. Alsook Musk zijn plan om deel uit te maken van de raad van bestuur. Beleggers en investeerders reageerden positief op het nieuws. Maar maandag verraste Musk opnieuw door mee te delen om af te zien van zijn bestuursplannen.

Het gevolg is een daling van bijna 9 procent voorbeurs. Twitter CEO Parag Agrawal zou Musk zaterdag een zitje hebben willen geven in de raad van bestuur, maar Musk liet hem weten dat hij dit toch niet wil en dus afziet van deze beslissing. De voorwaarde is namelijk dat, als Musk lid wil worden van de raad van bestuur, hij niet meer dan 14,9 procent van de aandelen mag bezitten.

Elon has decided not to join our board. I sent a brief note to the company, sharing with you all here.

Geruchten

En dus begint de geruchtenmolen. Het feit dat Musk niet wil deelnemen in de raad van bestuur, doet vermoeden dat hij meer dan 14,9 procent van de aandelen van Twitter wil kopen. Anderen denken dan weer dat hij het aandeel van Twitter opzettelijk wil doen dalen zodat hij meer kan inslaan aan een lagere prijs. Wat hij precies van plan is, is alleszins één groot vraagteken.

Hij stuurde zaterdag ook een bizarre tweet met de vraagstelling of Twitter ‘stervende’ is. Volgens hem zijn de topaccounts namelijk helemaal niet zo actief meer op Twitter en posten zeer weinig content. Of hij daadwerkelijk het aandeel wil doen kelderen of niet, weet niemand. Eén ding is zeker, het beloven voor Twitter spannende weken en maanden te worden met Musk aan hun zijde.

Bronnen: Sam Shead – CNBC

Foto: Brett Jordan – Flickr – CC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.