VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 23 augustus 2019 - Aandelen

‘Musk moet opstappen als Tesla CEO’

door RAJA SPEET

Volgens David Einhorn van Greenlight Capital, een bekende Tesla criticus, zou Elon Musk zijn functie als CEO in moeten leveren. De reden hiervoor zijn verschillende ongelukken met zonnepanelen van Musk. Deze vlogen in brand op daken van Walmart winkels in de Verenigde Staten.

Walmart heeft al een aanklacht ingediend tegen Tesla. Want de brandende zonnepanelen zijn geen incident. Zo gebeurde het al zeven keer dat de panelen in brand vlogen. Voor Einhorn is de maat nu ook vol. De Tesla-shorter tweette:

Hoeveel zonnepanelen zitten er nog op daken die niet goed werken en daarom nog in brand kunnen vliegen? Tesla moet onmiddellijk deze mensen waarschuwen die in de buurt van deze panelen leven en werken… Musk moet opstappen.

Een gezamenlijke verklaring van de bedrijven

Tesla heeft nog niet gereageerd op de tweet. Wel kwamen Walmart en Tesla met een gezamenlijke verklaring, waarin ze de ongelukken beschouwden. Hierin zeiden de bedrijven de problemen serieus te nemen en naar een oplossing te zoeken.

Wel zullen Tesla en Walmart samen blijven werken aan een toekomst met schone energie. Maar bovenal is het belangrijkste dat beide bedrijven elkaars systemen kunnen vertrouwen en ze efficiënt en veilig werken, zo luidde de verklaring.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.