Nederland - 30 augustus 2022 - Aandelen
door STIJN

Elon Musk vindt tweede reden om af te zien van overname

Elon Musk wil afzien van de overname van Twitter omdat er volgens hem niet eerlijk is gecommuniceerd geweest over het aantal nepaccounts. Maar hij heeft een tweede reden gevonden om de overname af te blazen, namelijk de tekortkomingen op vlak van privacy, veiligheid en content moderatie zijn volgens hem veel te groot.

Heeft Elon Musk meer kans om de overnamedeal van Twitter af te blazen? Zijn eerste reden om toch niet door te zetten, heeft te maken met het aantal nepaccounts op het socialmedia platform. Volgens Musk is men niet eerlijk geweest over het aantal effectief actieve gebruikers.

Maar nu is er iets anders aan het licht gekomen waar Musk en zijn legaal team niets van wisten. Voormalig hoofd van beveiliging bij Twitter Peiter Zatko werd beschuldigd van tekortkomingen inzake privacy, veiligheid en content moderatie. Het team van Musk beweert dat ze hier nooit van op de hoogte zijn gesteld geweest en vinden dit een extra reden om af te zien van de overname.

Allegations regarding certain facts, known to Twitter prior to and as of July 8, 2022, but undisclosed to the Musk Parties prior to and at that time, have since come to light that provide additional and distinct bases to terminate the Merger Agreement.

Juridische strijd

Naast het voorval met de accounts, zit het spel nu dus ook op de wagen inzake het voorval omtrent Peiter Zatko. De advocaten van Musk beschuldigen Twitter er van informatie te hebben achter gehouden. Twitter is niet transparant geweest en heeft volgens hen bewust bepaalde info niet gedeeld. Voldoende reden voor Elon Musk om rechtmatig af te zien van de overname.

hese allegations, if true, demonstrate that Twitter has breached the following provisions of the Merger Agreement, thereby giving the Musk Parties the right to terminate the Merger Agreement pursuant to its terms as more fully described below.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Weiss PaarzFlickrCC BY-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.