USA - 20 augustus 2018 - VS

Mogelijke toenadering VS en China zet Damrak in de plus

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde maandag in de plus, naar aanleiding van berichten over een mogelijke toenadering tussen de Verenigde Staten en China. De AEX steeg 0,6 procent naar 556,34 punten.

“Er is weer wat optimisme in de markt, nadat The Wall Street Journal meldde dat Chinese en Amerikaanse onderhandelaars een top van de Chinese leider Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald Trump in november zouden voorbereiden. Deze top moet leiden tot een akkoord over de handelsrelatie”, zei Frank Bonsee, handelaar van ABN AMRO, maandag tegen ABM Financial News.

“Maar door de vakantie zijn de handelsvolumes wel laag. Het is rustig. Je ziet dat techaandelen als ASML wel weer wat opveren. Die hebben de afgelopen week een tik gehad. Voor de rest is er weinig nieuws. Ook rond Turkije is het redelijk stil”, voegde Bonsee nog toe.

Producenten in de industrie hebben in het tweede kwartaal van 2018 meer omgezet. Het ging volgens het CBS om een stijging van 6,7 procent en het zevende kwartaal op rij van stijging. De industriële omzet binnen Nederland nam toe met 9,3 procent, terwijl de groei van de buitenlandse omzet 5,2 procent bedroeg.

In Duitsland stegen de producentenprijzen in juli even hard als een maand eerder. Vergeleken met een jaar eerder liepen de producentenprijzen afgelopen maand met 3,0 procent op.

Er staan vandaag in de VS geen richtinggevende macro-economische cijfers op het programma. Later in de week volgen wel notulen van de Federal Reserve en aan het einde van de week is het weer tijd voor de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.

De euro/dollar noteerde op 1,1421. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1421 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een koers van 1,1439 op de borden. Olie werd maandag 0,1 tot 0,3 procent duurder.

Stijgers en dalers
In de hoofdfondsen was ArcelorMittal de grootste stijger met een plus van 2,7 procent, terwijl ASML 1,2 procent omhoog ging.

Vopak klom 2,3 procent. Het tankopslagbedrijf gaat samen met het Deense conglomeraat A.P. Moller Maersk een bunkerfaciliteit in de Rotterdamse haven beginnen. Financiële details ontbraken.

NN daalde 1,2 procent. Het aandeel noteert ook ex-dividend. NN presteerde vorige week halfjaarcijfers die in lijn waren met de verwachtingen en het aandeel is “attractief” geprijsd, zo stelden analisten van Berenberg maandag.

In de Midkap steeg IMCD 1,5 procent. De chemicaliëndistributeur won vrijdag ook al 4 procent dankzij meevallende halfjaarcijfers.

Koploper in de Midkap was evenwel AMG, met een plus van 3,4 procent.

Bij de kleinere fondsen noteerde Value8 0,4 procent hoger. Het beleggingsvehikel kondigde maandag aan zijn belang van 30 procent in Warmako aan oprichter Wouter Koornneef te verkopen. Warmako is een groothandel en distributeur voor huisdierproducten.

Euronext noteerde 2,3 procent in het groen. De beursuitbater is de belangrijkste kandidaat om MarkitServ te kopen, meldde persbureau Bloomberg afgelopen weekend. Dit handelsbedrijf zou circa 1 miljard dollar moeten kosten, iets wat Euronext volgens ING wel kan bekostigen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.