Nederland - 15 juni 2023 - Beursbrink
door STIJN

Shell zet in op EV-laadstations

Oliegigant Shell verwacht dat de vraag naar gas en olie op middellange termijn sterk zal blijven, maar gaat ook veel investeren in de uitbreiding van EV-laadstations. Vooral in Azië, en meer bepaald in China, gaan ze hun infrastructuur ter beschikking stellen om in te spelen om de toename van elektrische voertuigen door laadpalen te installeren.

Shell breidt strategisch zijn olie- en gasproductie uit om te profiteren van winsten op korte termijn en tegelijkertijd te investeren in infrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) in heel Azië. Hoewel de toekomstige vraag naar olie en gas onzeker is, erkent Shell-CEO Wael Sawan dat de vooruitzichten op korte en middellange termijn goed blijven.

728x90

Shell is van plan om tussen 2023 en 2025 10 miljard tot 15 miljard dollar uit te trekken voor koolstofarme energietechnologieën zoals biobrandstoffen, waterstof en het opladen van elektrische voertuigen. Deze investeringen sluiten aan bij de focus van Shell op de overgang naar duurzame energie.

Laadpalen

Het bedrijf legt nadruk op de ontwikkeling van EV-laadstations, met een sterke nadruk op de Aziatische markt. Het bestaande netwerk van Shell van 46.000 winkels wereldwijd biedt een waardevol infrastructuurvoordeel, waardoor laadstations kunnen worden geïntegreerd naast traditionele tankpunten voor verbrandingsmotoren. Shell CEO Wael Sawan benadrukt het belang van EV-laadstations in China gezien deze markt de afgelopen jaren hard gegroeid is.

“Actually, in China, we’re seeing our EV charging customers come in twice as much as our internal combustion engine customers coming in.”

De verkoop van elektrische voertuigen in China bereikte in 2021 3,3 miljoen eenheden, een verdrievoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. De vraag naar openbare oplaadinfrastructuur is groot in China vanwege de stijgende populariteit van elektrische auto’s. Shell wil in deze behoefte voorzien door haar EV-laadnetwerk uit te breiden.

Bronnen: Catherine Clifford – CNBC

Foto: Open Grid Scheduler – FlickrCC0 1.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.