Nederland - 25 februari 2020 - Beursbrink

Coronavirus zal geen invloed hebben op handelsrelatie tussen USA en China

door STIJN

Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin zei in een persbericht dat de uitbraak van het coronavirus geen impact heeft op de ‘phase one deal’ met China. Hij zei echter wel dat dit mogelijks kan veranderen op basis van gegevens die beschikbaar zullen worden gesteld de komende weken. De situatie wordt nauwgezet in de gaten gehouden.

De ‘phase one deal’ werd eind vorig jaar bekrachtigd en lijkt een goede basis te zijn om te werken aan een ‘phase two deal’. Maar het coronavirus bedreigt de Chinese economie en dat maakt het voor China lastig om bepaalde beloftes en toezeggingen waar te maken naar de USA toe.

Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin zei dat het virus voorlopig nog geen bedreiging is voor de ‘phase one deal’ maar dit zou kunnen gaan veranderen als de situatie ernstig verslechterd. Ook andere officials van ’s werelds grootste economieën waarschuwden voor de verspreiding van het virus maar zeiden dat het nog geen bedreiging is voor de wereldeconomie.

I don’t expect that this will have any ramifications on phase one. Based on everything that we know, and where the virus is now, I don’t expect that it’s going to be material.

Mnuchin zei ook dat het virus ervoor kan zorgen dat de onderhandelingen en besprekingen omtrent de ‘phase two deal’ uitgesteld kunnen worden. Maar op dit moment is de situatie niet ernstig genoeg om voor problemen te zorgen. Voorlopig gaat alles door zoals ingepland staat.

If we get the right deal before the election, that’s great. If we get the right deal after the election, that’s great. We don’t feel any pressure one way or another.

Er zou echter wel een impact kunnen zijn op de ‘supply chains’ maar dat zou volgens Mnuchin voorlopig ook geen probleem mogen zijn. Grote bedrijven zijn bewust van de risico’s en kunnen hier gepast op reageren mocht het virus een negatieve impact beginnen hebben op de logistiek.

Bronnen: SCMP

Foto: Pikrepo

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.