USA - 10 juni 2019 - VS
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat maandag een licht hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq op een plus van 0,3 procent.

Dit weekend werd bekend dat de Verenigde Staten en Mexico een deal hebben gesloten waarmee importtarieven op Mexicaanse producten voorlopig van de baan zijn. Washington houdt wel een slag om de arm en zal alsnog importsancties opleggen wanneer Mexico zich niet aan de gemaakte afspraken houdt, aldus de Amerikaanse president Donald Trump. Verder werd bekend dat Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping elkaar waarschijnlijk zullen ontmoeten tijdens de G-20 top in Japan, later deze maand.

Volgens de Amerikaanse minister van handel Steven Mnuchin zal Trump na de ontmoeting een beslissing nemen over verdere importsancties op Chinese producten. Maar zelfs als de ontmoeting succesvol is, dan duurt het een aantal maanden voor het effect van de huidige maatregelen op de mondiale economie is uitgewerkt, denkt marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Analist Nick Maroutsos van Janus Henderson Investors verwacht dat er uiteindelijk wel een deal wordt gesloten tussen de VS en China. “Bovendien is de Fed er om de klappen op te vangen”, aldus de marktvorser.

De Federal Reserve benadrukte vorige week dat men kan ingrijpen wanneer de Amerikaanse economie hierom vraagt. Dat dit mogelijk nodig is, onderstreepten het tweetal teleurstellende banenrapporten. De hoop op meer monetaire verruiming hielp de mondiale beurzen in het zadel, terwijl de dollar onder druk kwam te staan. De greenback verloor ongeveer anderhalf procent ten opzichte van de euro.

Maandag won de dollar weer iets aan terrein ten opzichte van de Europese munt. Rond lunchtijd verhandelde het muntpaar 0,3 procent lager op 1,1300. Vrijdag was dit nog 1,1337.

De Mexicaanse peso noteerde ruim twee procent hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 0,05208. Olie werd een half procent duurder.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig. Na de openingsbel in New York verschijnen data over het aantal openstaande vacatures in de VS in de maand april.

Bedrijfsnieuws

United Technologies en Raytheon Co. gaan fuseren, waarmee het op één na grootste luchtvaart- en defensiebedrijf ontstaat na Boeing. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Raytheon Technologies en is volgens eigen zeggen een fusie van gelijken.

De twee bedrijven verwachten weinig mededingingsbezwaren vanwege het plan om voor 80 miljoen dollar aan activiteiten te desinvesteren. De fusie wordt vermoedelijk in de eerste helft van 2020 afgerond. Aandeelhouders in beide bedrijven worden na de fusie beloond, want Raytheon Technologies wil voor 18 miljard tot 20 miljard dollar aan kapitaal teruggeven in de 36 maanden na de afronding.

Het aandeel United Technologies steeg 5 procent in de voorbeurshandel terwijl aandelen Raytheon bijna 8 procent meer waard werden.

Barnes & Noble, dat de afgelopen twee handelssessies ruim 40 procent meer waard werd na de overname door hedgefonds Elliot Management, leverde maandag een half procent in.

Slotstanden vrijdag

Wall Street is vrijdag flink hoger gesloten. De Dow Jones index sloot vrijdag 1,0 procent hoger op 25.983,94 punten, de S&P 500 eindigde 1,1 procent in het groen op 2.873,34 punten en de Nasdaq ging 1,7 procent hoger tot 7.742,10 punten. Op weekbasis stegen de drie grote indexen vier tot vijf procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.