Nederland - 5 juli 2022 - crypto
door VINCE

Misschien wel de belangrijkste BTC-grafiek duidt op een bodem

Crypto expert Murad Mahmudov deelde onlangs een enorm belangrijke grafiek over BTC. De grafiek kijkt naar het lange termijn plaatje van Bitcoin gecorrigeerd met het totale geldaanbod in de Verenigde Staten en Europa. Interessant om te zien op de grafiek is dat we Bitcoin dichtbij een bodem lijkt te zijn, kijkend naar de trend over de afgelopen jaren.

De grafiek die Murad deelde is hieronder weergegeven:

Het idee achter het delen van BTC door de totale geldhoeveelheid zit hem in een logisch principe. Hoe meer geld wordt bijgeprint, hoe minder het waard wordt. Daarom is het logisch dat alle prijzen gemeten in dollars waarschijnlijk stijgen.

Door de koers van BTC te corrigeren voor de stijging van het geldaanbod, zien we meer de fundamentele waarde stijging van het actief. Bitcoin is overigens een van de weinige activa die op de langere termijn een stijging laat zien gecorrigeerd voor de stijging van het geldaanbod.

Is een bodem bereikt?

Of de trend op de grafiek nu wel standhoudt is natuurlijk de vraag. Kijkend naar het verleden zou je zeggen van wel. Alleen hoeft dat niet direct te betekenen dat BTC gemeten in dollars ook een bodem heeft neergezet.

Wanneer centrale banken geld uit circulatie nemen, zoals ze dat nu van plan zijn, dan kan de bovenstaande grafiek alweer een stijging gaan inzetten, terwijl BTC gemeten in dollars dat nog niet doet.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.