Nederland - 18 juni 2023 - beleggen
door STIJN

BlackRock maakt werk van Bitcoin ETF

Cryptomunten zaten vrijdag opnieuw stevig in de lift nadat BlackRock had aangekondigd werk te maken van een Bitcoin ETF. Ze hebben hun aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission in de hoop dat de instantie groen licht geeft voor de allereerste Bitcoin ETF in de USA.

Cryptomunten stegen eind deze week na het nieuws dat ’s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, aankondigde de eerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten te lanceren. Bitcoin sloot de dag af met een stijging van 3,75 procent tot 26.355,04 dollar terwijl ether met 3 procent steeg tot 1.718,32 dollar. Altcoins boekten ook winst, waarbij Solana- en Cardano-tokens met respectievelijk 4,5 procent en 2 procent stegen.

728x90

Ondanks het positieve einde van de week kenden bitcoin en ether beide een tweede achtereenvolgende wekelijkse daling, waarbij bitcoin met 0,21 procent daalde en ether met 10,84 procent. Beleggers en investeerders raakten ontmoedigd door de ontwikkelingen omtrent de strenge houding van de Securities and Exchange Commission.

Acceptatie

BlackRock’s aanvraag voor een bitcoin ETF, met Coinbase als cryptobewaarder, is een stap in de goede richting naar nog meer acceptatie. Als dit lukt, zou de iShares Bitcoin Trust de eerste goedgekeurde ETF in de USA worden die de prijs van bitcoin rechtstreeks volgt, in plaats van gebruik te maken van futures-contracten die aan de crypto zijn gekoppeld.

Marktkenners zijn van mening dat goedkeuring van een bitcoin ETF zou leiden tot een grotere institutionele acceptatie en verdere diversificatie van beleggingsportefeuilles. De timing wordt echter in vraag gesteld vermits de SEC rechtszaken heeft aangespannen tegen Coinbase.

De indiening vertegenwoordigt de laatste poging in een tien jaar durende poging om een spot bitcoin ETF in de USA te lanceren, waarbij eerdere aanvragen consistent werden afgewezen door de SEC. De mogelijke goedkeuring van dergelijke ETF zou de markt kunnen institutionaliseren en de weg vrijmaken voor een bredere deelname aan de crypto-industrie.

Bronnen: Tanaya Macheel – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.