Nederland - 12 mei 2023 - Beursbrink
door STIJN

Bitcoin valt naar laagste niveau sinds maart

De populairste digitale munt bitcoin is gedaald naar zijn laagste niveau sinds de maand maart. De volatiliteit sloeg weer toe vrijdag omwille van een lage liquiditeit op de markt. Bitcoin noteert rond de 26.300 dollar en noteert sinds midden april 13 procent lager. Beleggers lijken een beetje in paniek te zijn.

Het rommelt een beetje op de cryptomarkt. Bitcoin is van begin dit jaar tot midden april sterk gestegen, maar sinds midden april zit de digitale munt een beetje in het slop. Een maand geleden was bitcoin nog op weg om de 31.000 dollar aan te tikken. Op dit moment lijkt de munt terug te vallen richting 25.000 dollar. De daling wordt veroorzaakt de verhoogde volatiliteit.

Ook ether, ’s werelds tweede grootste digitale munt, is terrein aan het verliezen. Ether is gedaald van 2.120 dollar in april naar 1.772 dollar op dit moment. De cryptomarkt ervaart ook druk door de strengere houding van de Verenigde Staten richting de crypto-industrie.

Volatiliteit

Bitcoin noteert dit jaar ongeveer 59 procent hoger, maar de volatiliteit op de cryptomarkt blijft hoog en door de lage volumes zijn de bewegingen heel wat groter. De liquiditeit gaat er niet beter op worden vermits crypto handelsplatformen Jane Street en Jump Crypto zich zullen terugtrekken uit de Verenigde Staten van Amerika wegens de strenge regelgeving.

“While it is yet unclear the catalyst for today’s sharp drop, the volatility is to be expected given the current state of liquidity, especially after larger market maker Jane Street and Jump Crypto revealed they were winding down their crypto exposure.”

Clara Medalie, onderzoekshoofd bij Kaiko, benadrukt dat de daling op de cryptomarkt opmerkelijk is. Ze verwacht niet meteen beterschap op de cryptomarkt, vooral omdat de Amerikaanse autoriteiten de industrie in het vizier nemen en wellicht dit jaar nog strengere regels in het leven gaat roepen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: QuoteInspectorFlickrCC BY-ND 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.