Nederland - 11 mei 2023 - beleggen
door STIJN

Betalen met bitcoin in Liechtenstein?

Bitcoin als officieel betaalmiddel in Liechtenstein? Volgens eerste minister Daniel Risch is de overheid bezig met een plan dat het mogelijk zou moeten maken om officiële diensten te betalen met bitcoin. En dat is geen wonder vermits Liechtenstein één van ’s werelds meest ‘crypto friendly’ landen is.

In Liechtenstein zijn ze werk aan het maken van een plan waardoor burgers in staat zullen zijn om te betalen voor overheidsdiensten met bitcoin. Eerste minister Daniel Risch, die ook fungeert als minister van Financiën, zei tijdens een interview met het Duitse Handelsblatt dat de overheid voorstander is om dergelijk initiatief tot een goed einde te brengen.

728x90

Volgens eerste minister Risch willen ze een onmiddellijke conversie van cryptomunten naar Zwitserse franken om de gevaren van de volatiele wisselkoersen te verminderen. De frank is de officiële munteenheid van het vorstendom, bitcoin zou niet dezelfde status krijgen dan die munteenheid.

“A payment option with Bitcoin is coming.”

Er is voorlopig nog geen tijdsframe, dus het is nog koffiedik kijken wanneer het plan effectief wordt uitgevoerd. Het plan lijkt op soortgelijke initiatieven zoals men in het Zwitserse Zug en Lugano heeft. Daar aanvaarden lokale autoriteiten bitcoin als betaalmiddel voor belastingen en publieke diensten.

Crypto friendly

Liechtenstein is één van ’s werelds meest ‘crypto friendly’ landen. In 2019 voerde ze de Blockchain Act in waarmee ze één van de eerste regeringen waren met een specifieke wetgeving op het gebied van cryptocurrencies. Dit trok tal van cryptobedrijven aan om er hun hoofdzetel te vestigen.

Het vorstendom is ook de thuisbasis van verschillende banken die openstaan voor samenwerking met cryptobedrijven, evenals voor gereguleerde exchanges, waaronder Bittrex Global en LCX, die een vergunning hebben van de Financial Market Authority (FMA) van Liechtenstein. Bovendien maakt Liechtenstein deel uit van de Crypto Valley, de Zwitserse hub voor blockchain- en cryptocurrency-innovatie, gelegen rond Zürich en Zug.

Bronnen: Jordan Major – Finbold

Foto: Jernej FurmanFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.