Nederland - 5 december 2022 - Beleggen
door STIJN

Tim Draper blijft geloven in bitcoin en voorspelt rally van 1.400 procent

Gezien de gebeurtenissen op de cryptomarkt, zijn er nog maar weinig mensen die geloven in een goede afloop. Tim Draper, oprichter van Draper Associates en grote bitcoin-bull, is één van de weinigen die nog hard gelooft in bitcoin en voorspelt een koers van 250.000 dollar in 2023.

U leest het goed, een koersdoel van 250.000 dollar voor bitcoin in het jaar 2023. Een straffe uitspraak van Tim Draper gezien de malaise op de cryptomarkt. En vooral omdat tal van analisten en marktkenners verwachten dat bitcoin wel eens met 30 tot 50 procent kan zakken de komende maanden.

Hij herhaalt hiermee enkel zijn koersdoel voor november 2022. Maar gezien de gebeurtenissen, heeft hij zijn voorspelling uitgesteld naar midden 2023. Bitcoin zou daarvoor moeten rally’en met 1.400 procent. De populaire munt is dit jaar met 60 procent gedaald en noteert rond de 17.000 dollar.

I have extended my prediction by six months. $250k is still my number.

Druk

Digitale valuta’s zitten in het slop door een strakker monetair beleid van de Fed en een kettingreactie van faillissementen bij grote cryptobedrijven, waaronder Terra, Celsius en FTX. Hierdoor komen de prijzen onder grote druk te staan.

De ondergang van FTX heeft ook een toch al ernstige liquiditeitscrisis in de sector verergerd. Crypto-uitwisseling Gemini en geldschieter Genesis behoren tot de bedrijven die naar verluidt worden getroffen door de gevolgen van de insolventie van FTX. De schokgolf treft tal van exchanges en investeerders.

Draper lijkt zich hier niets van aan te trekken en merkt op dat er één grote demografische kans is voor bitcoin om volgend jaar fors hoger te gaan, namelijk vrouwen. Zijn veronderstelling is dat, aangezien vrouwen 80 procent van de winkeluitgaven beheersen en slechts 1 op de 7 bitcoin-portemonnees momenteel in handen is van vrouwen, de dam op het punt staat te breken.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Quoteinspector

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.