Nederland - 2 december 2022 - Aandelen
door STIJN

Mark Mobius voorspelt bitcoin crash in 2023

Volgens Mark Mobius, oprichter van Capital Partners LLP, gaat bitcoin het zwaar krijgen volgend jaar. Hij voorspelt dat de digitale munt een pandoering van 40 procent gaat krijgen om uiteindelijk een bodem te vormen rond 10.000 dollar. Hij voorspelde ook al de daling naar 20.000 dollar dit jaar.

Mark Mobius, iemand waar men beter naar kan luisteren als het over crypto gaat. De oprichter van Capital Partners LLP voorspelde dit jaar dat bitcoin naar 20.000 dollar zou dalen en zo geschiedde. Ook voor volgend jaar heeft hij een projectie, namelijk dat de digitale munt met 40 procent gaat crashen om vervolgens een bodem te vinden rond de 10.000 dollar.

Mobius verwacht dat de hogere rentes van centrale banken crypto minder aantrekkelijk zal maken. Hij benadrukt dat het voor particulieren interessanter is om hun kapitaal op een rekening te deponeren en er jaarlijks veilig iets voor terug te krijgen dan een risicovolle digitale munt te bezitten.

With higher interest rates, the attraction of holding or buying Bitcoin or other cryptocurrencies becomes less attractive since just holding the coin does not pay interest.

Interesten

Er waren talloze bedrijven die investeerders hoge rentetarieven boden voor het parkeren van hun crypto. Vaak leenden deze bedrijven de crypto van gebruikers uit aan anderen tegen zeer hoge rentetarieven om vervolgens de opbrengsten met de gebruikers te delen. Maar toen crypto eerder dit jaar crashte en de liquiditeit opdroogde, stortten veel van deze bedrijven in.

Eén van deze bedrijven is Celsius, dat enkele maanden geleden failliet werd verklaard. Ook BlockFi, met zijn grote blootstelling tot FTX, moest uiteindelijk de boeken neerleggen. Volgens Mobius was de ‘boom’ op de cryptomarkt enkele jaren geleden ook rechtstreeks het gevolg van het zeer soepele monetaire beleid van de Federal Reserve.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: David McBee

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.