Nederland - 2 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

Gaat bitcoin 1.400 procent stijgen of 70 procent dalen?

Tal van analisten hebben voorspellingen voor bitcoin dit jaar. De ene beweert dat de digitale munt met 1.400 procent gaat stijgen, de andere verwacht een daling van 70 procent. Eén ding is zeker, het gaat wederom een bewogen jaar worden voor de cryptomarkt  en cryptobedrijven nadat er vorig jaar 1,3 biljoen dollar in rook op ging.

Het jaar 2022 gaat niet snel vergeten worden door beleggers en investeeders in crypto. Er ging namelijk 1,3 biljoen dollar in rook op door allerlei gebeurtenissen op de markt. Bitcoin, ’s werelds populairiste digitale munt, daalde tevens met 62 procent van 41.500 dollar naar 15.650 dollar.

Toch zijn er analisten die de moed en hoop niet opgeven. Bitcoin bull Tim Draper voorspelde voor eind 2022 dat de munt aan 250.000 dollar zou noteren. Maar dat was buiten het faillissement van FTX en de crash van stablecoin USDC gerekend. Hij verlengt zijn koersdoel nu met 6 tot 8 maanden naar midden 2023. Hij gelooft dus nog altijd in een stijging met 1.400 procent.

My assumption is that since women control 80% of retail spending, and only 1 in 7 bitcoin wallets are currently held by women that the dam is about to break.

Scenario’s

Maar er zijn ook voorspellingen die niet zo positief zijn. Volgens Eric Robertsen, head of research bij Standard Chartered, gaat 2023 nog slechter worden dan vorig jaar met een daling van 70 procent richting 5.000 dollar. Hij voorspelt dat technologieaandelen ook gaan blijven dalen tijdens de eerste jaarhelft en dat deze trend cryptomunten mee de dieperik zal insleuren.

En dan is er nog Carol Alexander met een voorspelling van 50.000 dollar, wellicht de meest plausibele voorspelling op dit moment. Deze professor aan de universiteit van Sussex verwacht een gecontroleerde bull market zonder dat er sprake is van een bubbel. Ze verwacht dat de zogezegde ‘whales’ grote volumes zullen aankopen aan lage prijzen waardoor de volledige cryptomarkt een duwtje in de rug krijgt door de opwaartse trend.

Bronnen: Ryan Browne & Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Jorge Franganillo – FlickrCC BY-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11 maanden geleden

I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.