Hoe zien bitcoin bodems eruit? 5 bodems uitgelicht

Bij BeursBrink kopen we rond de huidige cryptokoersen met beleid in. Daar hebben we Crypto Ebook abonnees bijvoorbeeld uitgebreide updates over gestuurd. We haasten ons dus niet, en ook bij een dag als vandaag wanneer Bitcoin +10% staat, moet je je niet gek laten maken. Rond bodems heb je namelijk genoeg tijd om rustig over een langere periode in te kopen. Dat laten de vroegere bodems bijvoorbeeld zien.

Hieronder een overzicht van vijf bitcoin bodems in ruim 10 jaar, gevolgd door een conclusie. Iedere grafiek bekijken we met wekelijkse candlesticks. De lengte van de bodem meten we vanaf de zogeheten capitulatie candlestick tot aan een degelijk herstel.

Bitcoin’s prehistorie bodem

Bitcoin’s 2015 bodem

Bitcon’s 2018/19 bodem

Bitcoin’s covid bodem

Bitcoins 2021 bodem

Conclusie

Bodem Lengte (in dagen) Bounce (vanaf dieptepunt)
Prehistorie 56 98%
2015 273 109%
2018/19 133 45%
Covid 42 76%
2021 70 42%

Iedere bodem is anders, maar er zijn weldegelijk overeenkomsten. Ten eerste is er altijd sprake van capitulatie in de markt. Deze wordt ten tweede gevolgd door een periode van zijwaartse prijsactie. Soms willen prijzen nog iets lager gaan dan de capitulatie candle, maar niet altijd. Ten derde kan deze zijwaartse periode best volatiel zijn. Tussentijds kan de koers per bitcoin namelijk makkelijk +50% gaan vanaf het dieptepunt in de markt (en bij altcoins nog stukken meer).

De vragen die de meeste crypto beleggers nu bezighouden zullen zijn: was dit de capitulatie candle? En hoelang gaat de zijwaartse prijsactie duren?

Zelf schat ik de kans +50% dat dit de capitulatie candle was. Zo hebben we aan onze abonnees en crypto nieuwsbrief lezers laten weten dat er enkele hele grote partijen gedwongen hebben moeten verkopen. Maar ja, of dit het einde van de liquidatiecascade is, moet blijken.

Hoelang we dan nog zijwaarts moeten lijden, weet je nooit. Het lijkt me samen te hangen met wanneer de Amerikaanse centrale bank z’n strijd tegen inflatie moet staken als gevolg van problemen in het financiële systeem. Krappe liquiditeitscondities kunnen markten doen breken. Bijvoorbeeld vorige week serieuze problemen in de Amerikaanse hypotheekmarkt. Het zou dus meerdere maanden tot volgend jaar kunnen duren.

Het punt wat duidelijk moge zijn: je hoeft dus niet te haasten om goed in te kopen. Doe het rustig aan en laat je vooral niet gek maken door oplevingen. Die zijn er altijd geweest en hebben altijd geleid tot een beter instap moment voor de geduldige beleggers.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.