Nederland - 22 juni 2023 - Beursbrink
door STIJN

Bitcoin naar hoogste niveau sinds april

Bitcoin is gestegen tot boven 30.000 dollar en bereikt zo het hoogste niveau sinds de maand april. De recente stijging is het gevolg van een beter sentiment dankzij BlackRock’s plannen om een bitcoin ETF te lanceren. Er zijn ook vooruitzichten dat andere financiële instelling zullen volgen.

Het sentiment op de cryptomarkt is opnieuw positief. Bitcoin is gestegen tot 30.749 dollar en dat heeft wellicht te maken met het feit dat BlackRock van plan is een bitcoin ETF te lanceren. Beleggers zijn opnieuw bullish en verwachten dat dit een sterke katalysator zal zijn voor een lange rally.

En dat ondanks de druk op de cryptomarkt door het faillissement van FTX. Volgens Vijay Ayyar, vicevoorzitter bij CoinDCX, is van mening dat de zorgen omtrent FTX aan het wegebben zijn en dat BlackRock nieuw leven blaast in crypto. Het is duidelijk dat de ‘bullishnesh’ aan het terugkeren, aldus Ayyar.

“The slate of spot bitcoin ETF application announcements by larger institutions has definitely brought back bullishness into the crypto markets.”

ETF

BlackRock heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission voor de lancering van een spot bitcoin ETF. Deze ETF gaat de prijs van bitcoin op de voet volgen. Dit geeft beleggers de kans om te investeren in bitcoin zonder effectief de digitale munt te moeten kopen.

Investeerders houden ook de macro-economische gegevens nauwlettend in de gaten. Voorheen waren digitale munten gekoppeld aan bewegingen op de financiële markten, waarbij bitcoin vaak de prijs van de Amerikaanse aandelenmarkten volgde. Beleggers kijken dus naar gegevens over inflatie en de gezondheid van de economie om de vinger op de pols te houden.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Jernej Furman – FlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.